Vrije tijd is voor mietjes!

 

Vrije tijd. Wat moet je er toch mee? Behalve een beetje bank hangen, socializen en slapen natuurlijk. Vrijwilligerswerk is ook een optie. Hoe werkt dat nu precies? Kan je je overal ‘gewoon’ aanmelden? CampusBlog zocht het voor je uit.

Ik zelf doe al vanaf mijn prille puberteit aan vrijwilligerswerk. In het plaatselijke jongerencentrum steek ik graag mijn handen uit de mouwen. Ik ben druk met het regelen en organiseren van bijvoorbeeld de Sint intocht en een meidenavond waarbij we meiden van 10-14 een leuke avond bieden. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een echt tijdschrift gemaakt!

Eigenlijk is het meer mijn hobby. Ik vind het heerlijk om te zien dat, voornamelijk kinderen, met een blij gevoel weer naar huis gaan. Elk jaar is het moment dat de Sint aankomt voor mij een kroon op mijn werk zullen we maar zeggen.

Voor sommige mensen is vrijwilligerswerk bijna noodzakelijk voor hun eigen sociale leven. Eigenlijk is het een beetje een win-win situatie. Je helpt mensen en je hebt zelf een leuke dag. Voor de één is dat een keertje koffie drinken in het bejaardenhuis, voor de ander een dagje meehelpen bij de Zonnebloem. Iedereen heeft er baat bij! Ook is het zo dat je ego best een boost krijg, het geeft nu eenmaal een goed gevoel om eens iets voor een ander te doen.

Natuurlijk snap ik dat je het soms niet ziet zitten om van de bank af te komen. Maar toch, het is best belangrijk (vind ik) om je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Onlangs hadden wij als gast bij ons in de studio Lotte Enting van de Vrijwilligers Centrale Utrecht. Zij vertelde dat vrijwilligers erg belangrijk zijn. In het bijzonder de vrijwilligers die iets willen doen voor de ouderen van Nederland. Volgens Lotte halen we hen ook uit hun isolement. En hoe gezellig is het om eens een ‘bakkie’ te gaan doen bij jou in de buurt. Waarschijnlijk is het ook nog een heel erg leerzaam, hoor je een ander verhaal over de oorlog of over de roerige jaren ’80! Ik zeg doen!

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij jou in de buurt kijk dan op www.vrijwilligerswerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.