Weg met junkfood, hier is BIET

1377569_527617000649322_845234719_n

De stad Utrecht is vanaf 2 november een gezonde eettent rijker genaamd: BIET. Deze pop up salade en soep bar op de Nobelstraat heeft een duidelijke boodschap namelijk: weg met junkfood. De hele koude winter lang zal BIET proberen om iedereen te voorzien van gezond krachtvoer.

BIET is vooralsnog geen blijvertje in de stad, vandaar dat het een pop up store wordt genoemd. In het pand waar BIET komt zit namelijk IJssalon Luciano.  Zelda, Janneke, Sofia, Marieke en Sijmen gingen er afgelopen zomer een ijsje kopen. Tussen het bereiden van de ijsjes door liet de ijsboer vallen dat hij eigenlijk iemand zocht om in de wintermaanden een pop up store in zijn zaak te beginnen. Nog voor het viertal het ijsje op hadden, was er al een plan.

Naast de salades en soepen verkoopt BIET ook koffie, thee en sappen. Salades worden gevuld met verse ingrediënten als linzen, gele paprika, geroosterde tomaatjes, avocado, amandelen, verse kruiden en chiazaad. Een stuk gezonder dan een hamburger of een frietje met. Maar zit de Utrechter daar wel op te wachten? Wij gingen de straat op om het te vragen.

 

 

Om extra promotie te maken voor de opening maakt BIET gebruik van Thunderclap. Via Facebook kun je je daarvoor aanmelden. Als je meedoet wordt er op 1 november om 8:30 automatisch door jou Facebook en Twitter een boodschap gedeeld. De boodschap is natuurlijk dat ze de volgende dag de deuren openen. Door gebruik te maken van Thunderclap kan BIET zo haar zichtbaarheid op social media vergroten wat leidt tot naamsbekendheid. Meld je hier aan als je ook mee wilt doen.Of ga 2 november langs bij BIET op de Nobelstraat 215.

 

 

2 gedachten over “Weg met junkfood, hier is BIET

  • 4 november, 2013 om 12:37
    Permalink

    vind zulke initiatieven altijd een goede toevoeging aan de stad! ik houd van groentes maar niet altijd van uitgebreid koken, dus hoe lekker als je onderweg van uithof naar huis even wat mee kan nemen.

  • 30 oktober, 2013 om 13:14
    Permalink

    Ik zou hier graag vaak eten, maar af en toe lonkt die hamburger toch! En is dit duur? Want als student heb je toch niet heel veel te besteden en op een of andere rare manier is junkfood toch altijd goedkoper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.