“Alle drugs in Nederland legaal”

Alle drugs in Nederland legaal, dat is wat Matthijs Pontier nastreeft. Dat is beter voor de Nederlandse economie, de criminaliteit wordt beduidend minder en de drugs kan beter worden gecontroleerd. Een roepende in de woestijn is Pontier al lang niet meer; er gaan steeds meer stemmen op voor een beter gereguleerd drugsbeleid. 

Drugs blijven altijd aantrekkelijk. Of je nu cocaïne, wiet of DMT gebruikt. Pontier “Mensen blijven altijd drugs gebruiken, voor een deel omdat het spannend is, maar ook omdat je er anders door wordt.” Door juist schrikcampagnes te voeren worden jongeren volgens Pontier alleen maar  uitgelokt om drugs te gaan gebruiken. “En vaak blijkt dat drugs nog helemaal niet zo schadelijk voor je zijn als wordt geroepen. Natuurlijk, drugs is niet zonder risico, maar alcohol is vaak veel slechter voor je.”

Streven naar een ander drugsbeleid doet Pontier via verschillende kanalen. Hier vind je de Facebookpagina.

Eén gedachte over ““Alle drugs in Nederland legaal”

  • 28 november, 2013 om 23:13
    Permalink

    Jammer dat de medische kant nauwelijks aan bod komt; prediken voor eigen kerk en zeuren op het drugsbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.