Even voorstellen… Windstilte!

windstilteShantykoor Windstilte, ‘ons’ koor. We zijn zeer vereerd en blij dat Shantykoor Windstilte ons huiskoor voor CampusTalk en CampusCam wil zijn! De heren gaan voor ons de mooiste Shantyliederen vertolken op een Campus manier. Van de mooie bestaande liederen hebben we een ‘nieuwe’ variant gemaakt. De heren zullen zingen over onze uitzendingen, wij hebben er zin in! Bij een aantal uitzendingen van onze programma’s hebben de heren een lied. Maar wie zijn de heren nu eigenlijk? Even voorstellen dan maar… Om de mannen gezamenlijk iets beter te leren kennen heeft mijn collega Marco Geijtenbeek een filmpje gemaakt in de pauze..

“Ik ben Jan Jong, 61 jaar oud, bas, het “jongste” lid, ben één jaar bij het koor. Ik werk nog, dus kan niet alle optredens meemaken, die door de week overdags bijvoorbeeld niet. De rest van de optredens probeer ik altijd aanwezig te zijn. Het zingen op zich is heel ontspannend en gezond. De sfeer in het koor is heel goed. Veel van onze optredens zijn voor verzorgingstehuizen, en die mensen genieten dan. Het is heerlijk om daar wat plezier te brengen. Een goede zangtip :Ademhaling, goed rechtop staan en vooral durven.”

 

“Mijn naam is Leen de Groot. Ik ben geboren in Utrecht in 1946 en woon nu in Nieuwegein. Ik ben sinds kort bij het koor. Ik ben overgehaald door een vriend en tot nog toe vind ik het hartstikke leuk.Je wordt er vrolijk van.”

“Ik ben Fred van Doorn Ik zit nu 21 jaar bij het koor Windstilte en het is m’n lust en m’n leven. Leuke mannen, het is een echteFred van Doorn vriendenclub. Leuke optredens op diverse locaties en heel veel contacten met heel veel mensen van diverse pluimage.Ik ben nu 75 jaar en hoop het nog heel lang vol te kunnen houden. Mijn tip voor u: Laat tijdens het zingen zien dat je het leuk vindt en straal dat ook uit.”

 

Jan Kok“Ik ben Jan Kok. Woonachtig in Roelofarendsveen. Gepensioneerd, maar nog geen tijd voor de geraniums! Assisteer wekelijks in de speciale bakkerij van mijn partner. Heb een eigen CD-productiebedrijf. Ben een enthousiaste opa. Ik geniet van elke dag! Windstilte is veruit het leukste koor dat ik ken. Veel optredens, die je op bijzondere plaatsen en bij bijzondere gelegenheden brengen. Een fantastische onderlinge sfeer. Kan in dit koor als muzikaal leider echt mijn muzikale ei kwijt! En natuurlijk nog mijn tip: Er klinkt pas muziek als je geen noten meer hoort! Zorg er dus voor dat je “boven de noten” staat! Kies repertoire en een arrangement dat je aan kan! Hou het dus “simpel!”

“Ik ben Ton Schwarze , bijna 40 jaar getrouwd met Woudie en samen hebben we 3 zonen. Alle drie op zich zelf en gelukkig metTon Schwarze relatie en werk. Ik zing sinds 2000 bij Windstilte met veel plezier en bespeel een maf instrument genaamd de Stampeloeris en het wasbord. Het zingen van Engelstalige liedjes heeft mijn voorkeur en de sfeer en vriendschap bij Windstilte is uniek zowel bij vrolijke als trieste gebeurtenissen. Zangtip ; Luister kritisch naar jezelf en andere koorleden en zing vooral met plezier.”

 

Wim Nijenhuis“Ik ben Wim Nijenhuis en sinds 1999 bij Windstilte. Ik zing dus niet maar bespeel wel de accordeon. Tevens heb ik het beheer over de website van het koor. Zangtips kan ik niet geven maar wel kan ik zeggen dat het een geweldige club is waar ik graag vele uurtjes aan besteed. De meeste voldoening heb ik na een optreden in een woon- of zorgcentrum, de toehoorders zijn altijd een zeer enthousiast publiek en genieten er met volle teugen van!!”

Joop van der Straten

 

“Ik ben Joop van der straten ik vindt lid zijn van een koor of als zanger of accordeonist heerlijk de gezelligheid ensaamhorigheid heeft een mens nodig. Mijn muzikale tip is probeer zoveel mogelijk uit je hoofd te spelen dan ziet alles er wat vrijer uit.”

 

Frans Schipper“Mijn naam is Frans Schipper, mijn adres is de Windstilte in de Meern.Met deze naam en dit adres kon ik niet anders dan mij in 2003 aanmelden als lid van het Shantykoor Windstilte. Inmiddels 10 jaar verder en voorzitter van deze club kan ik niet anders oordelen dat het enthousiasme vanaf de eerste dag nog steeds aanwezig is. Wij vormen een groep mannen met hart voor onze hobby waarbij ieder zijn verantwoordelijkheid pakt door middel van actief meehelpen met alles wat er zoal gedaan moet worden om een vereniging te laten functioneren. Het plezier in het zingen staat voorop maar daarnaast is er ook een grote sociale betrokkenheid onderling en natuurlijk naar onze klanten welke voor een groot deel bestaan uit bejaarden-  en verzorgingshuizen. De diverse festivals waarvoor wij worden uitgenodigd geven de nodige variatie en inspiratie om onze optredens zo goed mogelijk te blijven uit te voeren. Als zangtip denk ik, je moet het gewoon gaan doen. In het begin wat nerveus en onwennig maar door de ervaring steeds beter worden om uiteindelijk als solist de sterren van de hemel te zingen.”

 

“Mijn naam is Theo van Engelen. Ik ben 71 jaar,  getrouwd met Joke, wij wonen in Vleuten en hebben 2 zoons en 2 kleinzoonsTheo van Engelen van 16 en 15 jaar. Mijn hobby’s zijn, lange afstand wandelen (20 keer de 4daagse in Nijmegen), volleyballen ( ik zit nog steeds in een recreanten team) en zingen. Zingen doe ik in het bejaardenkoor “Zingen houd Jong” en als tenor al vanaf de oprichting bij het shanty-koor “Windstilte” dat is dus al 23 jaar. Ik ben dus echt het ouds zittende lid van deze club! Door mijn buurman werd ik overgehaald om vooral eens een oefenavond mee te maken en ja zoals het zo vaak gaat, ik ben niet meer weg geweest, het sprak mij geweldig aan. Gewoon een vrolijke boel met elkaar en dan toch nog iets presteren! Geweldig leuk! Ook ben ik steeds redelijk actief geweest in het koor gebeuren, 7 jaar in het bestuur en 7 jaar in de muziek commissie gezeten. In tegenstelling met nu heb ik vroeger veel solo gezongen en de reden hiervan is dat het vroeger echt nodig was om zo snel mogelijk een avond vullend programma te krijgen. Dus iedereen een paar liedjes uit het hoofd leren want dan hoefde het hele koor alleen maar de refreinen te leren. Inmiddels hebben we zoveel goede solisten dat ik niet zo nodig meer hoef! Nog steeds ga ik met veel plezier wekelijks naar mijn koortje maar ik denk ook vaak terug naar de begin jaren, alles moest voor de eerste keer, de eerste keer met microfoon, voor het eerst in een zaaltje met publiek, buiten op een plein in Rotterdam, in een studio voor een radio opname van radio Utrecht, 1ste C.D. opname, de bibbers soms en heel spannend allemaal of dat wel zou lukken! Ik hoop dat ik dit met alle vrienden van het koor, want dat zijn de meeste inmiddels wel, nog lang kan en mag voort zetten met uiteraard een goede gezondheid.”

SONY DSC“Mijn naam is Gerard Kool. Begin 2011 begon ik mij al enigszins te oriënteren op activiteiten, die ik zou kunnen doen nadat ik met pensioen zou zijn gegaan. Via internet stuitte ik op Windstilte. Na de eerste kennismaking tijdens ’n oefenavond zei ik tegen mijn echtgenote: ‘Ga er maar vanuit dat ik in het vervolg elke woensdagavond weg ben’. Het is niet enkel het zingen in het koor, maar zeker ook de passie waarmee opgetreden wordt én de gezelligheid waarin ook de partners regelmatig worden betrokken. Mijn zang-tip: ‘Haal op het juiste moment voldoende adem!’”

 

“Mijn naam is Martin van den Hoeven. Vanaf 1998 koorlid en tevens shantyman (solist) bij het Shantykoor Windstilte.Martin van de HoevenBij optredens probeer ik als presentator de nummers op ludieke wijze aan elkaar te praten. Daarbij wil ik het publiek zoveel mogelijk betrekken bij het optreden. Zelfs nodig ik voornamelijk vrouwen vaak uit tussen de mannen op het podium mee te doen. Na alle jaren ben ik nog onverminderd enthousiast omdat het onderling met de mannen, maar ook met de vrouwelijke aanhang, heel erg goed klikt. De wekelijkse oefenavonden zijn behalve leerzaam bovenal heel gezellig. Bij optredens zie je de toeschouwers genieten. Veelal eindigt het met een feest. En na afloop altijd heel veel complimenten. Dat geeft best een kik. Mijn tip? Als zanger in een koor moet je letten op de zangers naast je. Dus zo luid zingen dat je hen naast je ook nog goed hoort. Kijk daarbij het publiek aan. (Wij zingen alles uit het hoofd; niets is zo vervelend wanneer zangers naar beneden kijkend op vellen tekst en muziek het contact met het publiek missen). Straal uit dat je er lol in hebt; dat scoort en enthousiasmeert de toeschouwers. Kort samengevat: Wat een geweldige hobby!!!”

Frans van Hensbergen“Mijn naam is Frans van Hensbergen. Ik ben eerst lid geweest van een nader koor en raakte heel enthousiast toen ik Windstilte zag optreden. De spontaniteit en vrolijkheid wat dit koor uitstraalt sprak mij heel erg aan. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van deze muzikale vriendenclub. Zangtip: Zing zoveel mogelijk, het maakt jezelf en andere vaak blij!”

 

“Ik ben Piet Ruijter en voel me nog fris en fruitig! Zingen is gezond. Het geeft veel ontspanning en het geeft je nieuwe energie. Piet Ruijterhet is prachtig om het publiek te zien genieten en mee te zingen. Meld je aan bij een koor naar keuze en ga proberen te zingen. Je stemgeluid is vaak beter dan jezelf denkt. Gewoon doen, al het niet lukt dan heb je het toch geprobeerd. En… voor de liefhebber; Zonder drank, geen klank!”

 

Piet Nagtegaal“Ik ben Piet Nagtegaal en ik ben 68 jaar jong. Na drie maanden en een zangproef heeft het koor op 01-12-2010 mij toegestaan om mee te komen zingen. Het zingen bij Windstilte vind ik prachtig omdat er op een plezierige en ongedwongen manier met elkaar muziek maken. En dat wij het zo goed mogelijk aan het publiek willen laten horen. Een goede zangtip? Ook al ben je je tekst kwijt…. gewoon doorzingen!”

 

“Ik ben Jan Kokkelen en ik ben 69 jaar jong. Woonachtig in Houten en getrouwd met Tonnie, vader van twee kinderen. Jan KokkelerOpa van twee kleinkinderen van vier en zes jaar. Door mijn buurman ben ik in 2001 bij het koor gekomen. Tot op de dag van vandaag geen moment spijt dat ik bij Windstilte mag zingen. Met elkaar is een vriendenclub in goede en in slechte tijden. Veel lol, ook bij de repetities en bij de optredens vocaal proberen goed te presenteren.”

 

Jack van Dam“Mijn naam is Jack van Dam. Ruim veertien jaar zing ik bij shantykoor Windstilte. Waarom.. Omdat het een koor is met een hechte vriendschapsband. We gaan erg goed met elkaar, de rode draad in ons koor is absoluut vriendschap. Met onze genre liederen maken we mensen heel erg blij. Bijvoorbeeld in bejaardentehuizen, verzorgingshuizen en op festivals. Het is geweldig om dat mee te maken en te doen. Kortom: een geweldige hobby. Mijn zangtip: Zingen? Doen! In bad onder de douche, tijdens je werk, in de auto of op d fiets. Doen! Daar wordt je zelf en de wereld vrolijker van.”

Eijmert vd Zijden“Mijn naam is Eijmet van der Zijden.Het is een groet vriendenclub. Zingen maakt je blij en houdt je conditie op peil. Ook is het een hele dankbare taak bij optredens. Zeker bij bepaalde groepen.”

 

“Ik ben Henk van Oirschot. Mijn leeftijd is 67 jaar. Ik ben getrouwd met twee kinderen, een dochter en een zoon.Ik ben Henk v Oisrshotgepensioneerd kapitein der mariniers.Sinds januari 2002 zit ik bij dit gezellig koor, waar nooit een onvertogen woord valt. We brengen vele mooie nummers, waarvan ik zelf drie solo’s zing. Ik hoop nog lang bij dit koor te blijven.”

 

 

Eli van wijk“Ik ben Eli van Wijk. Ik ben getrouwd met Christina en heb twee jongens.Zingen vind ik leuk bij Windstilte omdat het een hechte groep is. En een stel toffe gasten zijn. En omdat ik er zelf natuurlijk veel plezier in heb.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.