Indiër emigreert naar Nederland voor olympische droom

De Indiase schaatser Vishwaraj Jadeja (28) heeft maar één doel: naar de Olympische Spelen. Om dat te bereiken verruilde de voormalige skeelerkampioen zijn skeelers voor schaatsen, en emigreerde hij naar schaatsland Nederland om zich te ontwikkelen al schaatser op topniveau.

Inmiddels traint Vishwaraj – ‘zeg maar Vish’ – al vier jaar zes dagen per week op de Utrechtse ijsbaan de Vechtsebanen onder leiding van coach Wim Nieuwenhuizen, die hij liefkozend ‘de Einstein van het schaatsen’ noemt. En het gaat goed: sinds hij in 2009 begon met schaatsen, heeft hij al talloze persoonlijke en nationale records gereden. De Olympische Spelen van 2014 in Sochi kwamen te vroeg voor hem, maar Vish heeft zijn zinnen nu gezet op de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea.

Aan wilskracht en talent ontbreekt het Vishwaraj niet – aan geld wel. Nu is het trainer Wim die hem financieel steunt, maar daar wil hij eigenlijk niet op blijven leunen. Daarom zoekt de Indiër sponsors, die hem willen steunen op weg naar Zuid-Korea 2018. “Het hoeft niet om enorme bedragen te gaan”, zegt Vishwaraj. “Een kleine eenmalige bijdrage of sponsoring in de vorm van schaatskleding zou me ook al enorm helpen.”

Binnenkort ziet u in UStad een reportage over Vishwaraj. Wil je hem nu al steunen, check dan zijn website.

download

 

Eén gedachte over “Indiër emigreert naar Nederland voor olympische droom

  • 5 december, 2013 om 22:46
    Permalink

    Op welk niveau traint deze vis op het ijs eigenlijk? Zit hij al tegen prof-niveau aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.