Mannen betoverd door magische pony’s

Veel generaties enthousiaste meisjes zijn er mee opgegroeid; de schattige paardjes van My Little Pony. Maar ook jongens en zelfs volwassen mannen zijn gek van de tekenfilmfiguren. Deze zogeheten Bronies (wat staat voor brothers + ponies) behoren waarschijnlijk tot een van de meest bijzondere subculturen in Nederland. De (jong)volwassen mannen borstelen namelijk vandaag de dag nog steeds de lange manen van de suikerspinroze speelgoedbeesten.  

My-Little-Pony-Friendship-is-Magic-my-little-pony-friendship-is-magic-32310685-1600-1000

De hype begon in 2010 met de tekenfilmserie “My Little Pony: Friendship is Magic” die voor het eerst op televisie uit kwam. De vernieuwing van de beroemde tekenfilm met magische pony’s viel in de smaak bij jong en oud. De belangrijkste elementen in de My Little Pony serie zijn eerlijkheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid en loyaliteit. Een universele boodschap die voorbij gaat aan leeftijd en gender, vandaar dat Bronies zich kunnen identificeren met de felgekleurde pony’s.

De remake van de serie werd in korte tijd een groot succes, ook op het internet ontstond een groot publiek. Ondanks de dat de doelgroep gericht is op jonge meisjes, waren het vooral volwassen mannen die een fascinatie ontwikkelden.

Bronie bijeenkomsten

Naast dat Bronies erg actief zijn op internet, komen ze elkaar ook tegen op verschillende beurzen en meetings om hun liefde voor de glitterende toverpony’s met elkaar te delen. Met deze initiatieven willen de mannen ook het idee ontkrachten dat ze contactgestoord zouden zijn. Op deze bijeenkomsten ontmoeten ze nieuwe liefhebbers en delen ze hun collecties en fan art met elkaar. Ieder jaar wordt er in de zomer in Amerika een “Bronycon” georganiseerd, waar fans massaal bij elkaar komen.

In Nederland en België worden ook regelmatig bijeenkomsten op touw gezet door de trouwe fans van de serie. Op deze meetings fantaseren de Bronies gezamenlijk over de Friendship is Magic tekenfilm. De dresscode is ook geheel in My Little Pony-stijl. Zonder glittervleugels, hoeven, paardenoren, lange regenboog lokken en speciaal ontworpen T-shirts val je compleet buiten de boot. Natuurlijk zitten de Bronies niet stil, de fans hebben zich voorbereid met een lading aan fan-fiction materiaal. Er wordt kunst gecreëerd, muziek geschreven en er worden nieuwe verhalen en video’s gemaakt, allemaal gebaseerd op de My Little Pony show. Onder het genot van een dansje en drankje, zingen de Bronies tot slot gezamenlijk de bekende liedjes uit de serie.

 

3 gedachten over “Mannen betoverd door magische pony’s

 • 9 december, 2013 om 18:52
  Permalink

  Om hoeveel mensen gaat dit?

 • 5 december, 2013 om 22:41
  Permalink

  Ik vraag mij af wat de psychologische drive achter dit soort mannen en hun gedachten is. Wat is het in die paarden dat zo aantrekkelijk is?

 • 3 december, 2013 om 09:45
  Permalink

  Dit soort verhalen maken me bang. Stel je voor dat je naast een volwassen man woont die na etenstijd zijn paardjes gaat kammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.