Utrechts accent minst sexy

‘Hee gozert’ of ‘luister toch effe naar je aige gezaik,’ klinkt bekend voor de Rotterdammers. In Utrecht willen we niks weten van ‘cht’ als we Utreg uitspreken. De Friezen zijn zelfs zo trots op het eigen geluid dat ze het een eigen taal noemen. Deze accenten geven de mensen het gevoel dat ze ergens bijhoren. Maar heeft jouw accent ook invloed op je liefdesleven?

Het Utrechts accent is het minst sexy van Nederland. Datingsite Parship deed onderzoek en de mannelijke vrijgezellen kwamen tot deze conclusie. ‘In welk dialect wilt u het hof worden gemaakt?’, was de vraag waar de mannen antwoord op moesten geven.

Als je als vrouw op zoek bent naar een man kun je dat het best doen als je met een Brabants accent spreekt. De zachte G was geliefd bij ongeveer 25% van de vrijgezellen. Het Limburgs komt met 10% op de vierde plaats. Het Utrechts en het Rotterdams accent behalen nog geen 6% van de stemmen.

Voor de Utrechtse dames blijft er hoop. Blijkbaar komt het accent grappig over en daar maakt Tineke Schouten al jaren gebruik van. In veel van haar shows, die uitgezonden worden op televisie, krijgt zij de lachers op de handen.

Welk accent irriteert jou het meest?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.