“Werken voor een goede doelen organisatie lijkt mooi, maar valt best tegen”

In Nederland wordt nog al eens gepubliceerd over schandalen in goede doelen land. Afgelopen maand nog: in Utrecht ging toen gemeenteraadslid Bert van der Roest er met 40.000 euro vandoor, geld dat bestemd was voo0r de daklozenkrant. 

De oprichter van de Alpe d’HuZes, Coen van Veenendaal streek 160.000 op. In reactie daarop haalde KWF Kankerbestrijding 15 procent minder geld op.  Gelooft de Utrechter nog wel dat hun geld goed terecht komt?

 

 

Ervaring van binnenuit

Marleen werkt al jaren voor een goede doelen organisatie die gericht is op kankerpatiënten. “Werk dat in eerste instantie erg nobel lijkt. Het werk is vrijwillig, maar alles behalve vrijblijvend. Ik maak ontzettend veel uren, verzet bergen werk, maar zie er eigenlijk weinig van terug. Niet dat mijn inzet, of de inzet van anderen niet goed is. Door slechte samenwerking en het feit dat de één binnen de organisatie de ander het licht in de ogen niet gunt, komt uiteindelijk niets van de grond.”

Volgens Marleen is het moeilijk om een vrijwilligersorganisatie goed te laten samenwerken. “Dat is in grote professionele bedrijven al moeilijk, maar bij een stichting of organisatie bijna onmogelijk.”

En daarnaast spelen de schandalen ook nog een rol: “Er komt minder geld binnen door verhalen die door de media de wereld ingeslingerd worden. Begrijpelijk natuurlijk, maar wel vervelend.” Marleen zegt dat werken in een goede-doelenorganisatie niet altijd gemakkelijk is. “Het blijft een spagaat, je doet werk wat anders niet gedaan wordt, maar niet al het geïnvesteerde geld komt op de goede plek terecht, maar dat is denk ik ook onmogelijk.”

Eén gedachte over ““Werken voor een goede doelen organisatie lijkt mooi, maar valt best tegen”

  • 28 november, 2013 om 23:18
    Permalink

    Misschien is het niet slecht als het CBF strengere eisen gaat stellen. Het is een vreemde gedachte dat mensen vanuit eigen overtuigen avonden lang van deur tot deur gaan terwijl een maatpak met het bordje CEO op het bureau tonnen op strijkt. Dat rijmt slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.