Alles over geocaching

Volgens geocacher Willem Heeringa is geocaching levensgevaarlijk en niet meer leuk door de grote hoeveelheid caches. Wil je ondanks zijn advies ‘Geocachen, doe het niet’ toch aan de slag met geocachen? Lees dan snel verder.

geocachen

 

 

 

 

 

 

Verstoppertje spelen
Geocachen is eigenlijk verstoppertje spelen via internet. Iemand verstopt iets (een cache) en vertelt op internet waar je het kunt vinden. Door middel van coördinaten moet je op zoek naar de verstopte cache. Een cache is een waterdicht doosje met spulletjes erin. De ene cache is groter dan de andere. Als je er wat uit haalt, dan moet je er ook iets terug instoppen. Ook zit in de cache een logboekje. Hier schrijf je in wie je bent en wanneer je de cache hebt gevonden. Het is ook de bedoeling dat je op internet meldt dat je de cache hebt gevonden.

13 jaar geocaching
Hoewel sommigen nu pas achter het bestaan van geocaching komen, bestaat het al dertien jaar. Op 3 mei 2000 verstopte Dave Ulmer in de Verenigde Staten een blik bonen. Op internet zette hij de coördinaten om de blik bonen te vinden. Velen vonden deze manier van verstoppertje spelen en leuk idee en zo ontstond er een nieuwe hobby.

 

geoVariatie
Er zijn verschillende soorten caches. De meest simpele variant is de traditional cache. Je krijgt de coördinatoren en je hoeft alleen op de juiste plek even te zoeken. Een multi-cache heeft meerdere locaties. Door middel van verschillende vragen die je moet beantwoorden kom je uiteindelijk, na een lange tocht, bij de juiste plek terecht. Ben je niet zo van het lange wandelen en meer van het puzzelen? Dan is de mystery cache iets voor jou! Bij deze cache moet je vaak van tevoren een puzzel oplossen, waarna je de coördinatoren krijgt.

Aan de slag
Wil je op pad gaan? Vergeet dan niet een gps-apparaat of een mobiele telefoon met goed bereik mee te nemen. Ook wandelschoenen, een flesje water en pen en papier komen goed van pas. Hier kan je op zoek naar een cache bij jouw in de buurt of een plek waar je graag naar toe zou willen gaan. Maar pas wel op: geocachen wordt door fanatieke geocachers als een echte verslaving gezien. Zo is ook Willem Heeringa verslaafd aan het geocachen. Wil je weten hoe zijn verslaving begon? Beluister dan het interview met Willem Heeringa hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.