Het werken van de toekomst

De vraag naar flexplekken bij zzp’ers neemt af. Terwijl het gebruik van flexplekken al voorzichtig het werken van de toekomst wordt genoemd. Het concept is simpel: je gaat met je laptop tussen andere ondernemers zitten en maakt verbinding met een draadloos netwerk. Met een beetje mazzel drink je er zelfs gratis koffie.

Het aanbod van flexplekken in Utrecht varieert enorm. Sommige locaties vragen een vergoeding per dag(deel), andere rekenen alleen geld voor de koffie. Bij Seats2Meet op Hoog Catharijne is de lunch er zelfs gratis.

Betaal met kennis

Bij Seats2Meet op Hoog Catharijne kost een flexplek niets. Geen geld althans. Gebruikers betalen met hun kennis en sociale kapitaal. Wie bij Seats2Meet wil werken, kondigt dat online aan. Andere flexwerkers zien welke professionals aanwezig zijn. En dus ook welke kennis er op dat moment in de ruimte aanwezig is. Liever ongestoord werken? Dan huur je een privé-flexplek. Tegen betaling.

Virtuele rondleiding

Bij In De Ruimte (kortweg IDR), een andere Utrechtse flexplek, geeft geïnteresseerden een online rondleiding door het gebouw. Danzkij Google Streetview kun je op je laptop langs de hardwerkende flexwerkers lopen.


Grotere kaart weergeven

 

Dankzij flexplekken uit de crisis

Jorn van Lieshout sliep in zijn kantoor omdat hij geen huis meer had. Van de economische crisis maakte hij dankbaar gebruik: Van Lieshout is inmiddels een succesvolle aanbieder van flexplekken. EenVandaag maakte er de volgende reportage over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.