Kerst vieren met vreemden

De meeste mensen vieren kerst met vrienden of familie, maar sommigen vieren kerst met onbekenden. Stichting Eet Mee! matcht onbekende Utrechters met elkaar voor een diner. Ook met kerst worden er dinertjes met onbekenden georganiseerd. Nicolette van Ham deed vorig jaar mee en vond het erg gezellig.

Schermafbeelding-2013-12-10-om-19.24.41-270x185Van Ham doet niet vaak mee aan Eet Mee!, maar een diner met kerst zag ze wel zitten. ‘Ik ben alleenstaand en vaak voelen familieleden zich verplicht om mij uit te nodigen met kerst of hebben ze geen zin om naar mij toe te komen. Daarom leek het mij wel eens leuk om met onbekenden gezellig kerst te vieren’, vertelt ze. Van Ham vond het vorig jaar erg gezellig. ‘Ik was gastvrouw en er kwamen drie onbekenden eten. Deze gasten zaten in hetzelfde schuitje als ik. Het was erg gezellig en ik vond het helemaal niet erg om kerst niet met familie te vieren.’

Drukte
De kerstactie wordt ook dit jaar weer gehouden en is een groot succes. Bedenker Annelies Kastein is weer druk in de weer met de kerstmatches. ‘We krijgen elk jaar veel aanmeldingen en het is veel werk om iedereen te matchen. Ook tijdens oud en nieuw vinden er etentjes plaatst. Rond deze tijd heb ik het dus erg druk’, vertelt Kastein.

De inschrijvingen voor de etentjes op de feestdagen zijn helaas al gesloten, maar natuurlijk kan je je ook opgeven voor een ‘gewoon’ etentje van Eet Mee! Kijk op de website voor meer informatie.

Ook de NOS geeft aandacht aan het project van stichting Eet Mee!

 

Meer over stichting Eet mee? Kijk dan naar CampusTalk 7!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.