Le Tour en Utrecht

De Tour de France leeft in Utrecht. Dat is in ieder geval duidelijk te merken aan de grote belangstelling van publiek en pers op 28 november. Na een persconferentie, waarin de route van de proloog en de eerste etappe werd gepresenteerd, werd de binnenstad van Utrecht in een geel jasje gestoken. Geen rode, maar gele lopers domineerden het straatbeeld. De festiviteiten voor het publiek vonden op het Domplein plaats, de persconferentie werd gehouden in de Winkel van Sinkel.

’s Ochtends werden in Parijs door tourbaas Christian Prudhomme de routes al bekend gemaakt. Hierbij waren ook burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht en oud-tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen prominent aanwezig. Het gezelschap nam daarna een speciale trein van Parijs naar Utrecht, waar de heren per OV-fiets hun reis vervolgenden richting de Domtoren en de Winkel van Sinkel.

Natuurlijk waren ook wij van de partij. Bij de deur van de Winkel van Sinkel, waar iedereen streng werd gecontroleerd op een toegangsbewijs, vond het volgende memorabele tafereel plaats:

Twee jongemannen, net pak, nette jas, komen aangelopen. De beveiliger bij de deur spreekt de jongens aan. “Uw toegangskaart alstublieft!” De jongens kijken elkaar aan en zeggen bijna in koor. “Uhm, ja, we kwamen er net achter dat we die vergeten zijn mee te nemen.” Mijn eigen intuïtie neigt naar een goede smoes om binnen te komen bij de persconferentie, maar niets blijkt minder waar. Beveiliger: “Uw namen alstublieft?” Tom Veelers en Tom Dumoulin!

Beide heren kwamen dus niet voor niets. Tal van vragen hebben de Nederlandse profwielrenners beantwoord.

Over de route van de proloog van de Tour de France in Utrecht zijn we natuurlijk nog lang niet uitgepraat. Meer hierover is binnenkort te zien op CampusTalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.