Lombokkers willen een tunnel

Bewoners van Lombok hebben een wens: een tunnel onder het Westplein. Waarom? Omdat ze het Westplein een gevaarlijke plek vinden om te fietsen. En dat is het ook. Auto’s razen de weg over en er is heel weinig overzicht. Sowieso lappen alle fietsers de verkeersregels aan hun laars op dit punt. Ze steken van alle kanten de weg over, omdat er gebrek is aan organisatie. Een tunnel zou een mooi initiatief zijn. Maar is dat wel te realiseren?

MollyWestplein-landscape-07-07-2013
Allereerst, wat zou zo’n tunnel gaan kosten? Volgens Bram Fokke van D66 gaat zo’n tunnel wel 85 miljoen euro kosten. Hij vindt dat dit geld beter besteed kan worden aan andere zaken die de situatie bij het Westplein veiliger kan maken. De VVD ziet in dat zo’n tunnel veel gaat kosten en twijfelt of dat geld er wel is. Overigens beschouwen zij de tunnelplannen wel als zeer belangrijk. “Helaas is al het geld voor de tunnel door dit links college verbrast aan allerlei leuke plannetjes. Wij hopen echter de tunnel toch nog te kunnen financieren uit onder meer het geld uit het bereikbaarheidsfonds”, aldus André van Schie van de VVD. Ook de SP is sceptisch over de financiering voor de tunnel. Zij beweren dat al het geld al verspild is aan het stationsgebied.
In juli werd op het Westplein een illegaal kunstwerk, genaamd ‘Molly’, neergezet van een auto die de grond in lijkt te rijden. Dit kunstwerk was een idee van Lombok Centraal die op deze manier duidelijk wilde maken dat de tunnel er echt moet komen.

[jwplayer mediaid=”35036″]

Bron: Ustad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.