Medicijnen ophalen in de supermarkt

Tegelijkertijd met je wekelijkse boodschappen even je medicijnen ophalen bij de supermarkt. Het kan vanaf eind december in Wilnis, waar de apotheek verdwijnt. 

In de machine zitten ruim 160 vakken die dagelijks zullen worden gevuld. Klanten die gebruik willen maken van de medicijnrobot kunnen zich aanmelden via een formulier. Ze krijgen een sms of e-mail als hun medicijnen klaarstaan. Hierin staat een code waarmee ze hun bestelling kunnen ophalen.

Dat lijkt natuurlijk erg handig, maar er kleven ook nadelen aan.

CareSoft is een bedrijf dat zich bezig houdt met automatisering in de gezondheidszorg. Er is volgens een woordvoerder geen leeftijdscontrole. “De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders. Zij geven hun kinderen de code mee waarmee ze de medicijnen kunnen ophalen.” Het grote voordeel ligt volgens hem in het feit dat een medicijnrobot veel langer open is dan een apotheek. En apotheken in dorpen zijn vaak zelfs nog minder lang open dan die in de stad.”

Op plaatsen in het land waar al langer een medicijnrobot is, bijvoorbeeld in Eibergen, is men positief:

Zou u het handig vinden, een medicijnrobot in uw supermarkt?

Medicijnrobot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.