Monsieur Casquette

Tour Tourist Jeroen Arts, ook wel Monsieur Casquette (Meneer petjes).
Tour Tourist Jeroen Arts, ook wel Monsieur Casquette (Meneer petjes).

De Utrechtse Tour toerist Jeroen Arts is er klaar voor. Gehuld in een bolletjes trui, met bijpassende pet en een in stijl geklede nijntjes knuffel, staat hij op de voorste rij. Op zekere hoogte tenminste.

De deuren van de persconferentie in Utrecht, ter ere van de Grand Départ in 2015, blijven voor hem gesloten. “Een teleurstelling. De weinige belangstelling die er was, los van de pers, mocht niet naar binnen. Wielrennen is de sport van het volk, dus ik vind dat zij ook bij dit soort evenementen moeten kunnen zijn.”

Jeroen is voor een reden tourfan. “De toegankelijkheid van de renners. Je kan zo dichtbij komen. Bij geen enkele andere sport kan dat”, vertelt hij.  Sinds vijf jaar is hij echt verknocht.  Zijn eerste touretappe in 2009 staat hem nog goed bij. Deze viel in duigen. “Ik kwam aan toen de renners al gefinisht waren. Ik kon meteen door naar het volgende punt. Ik belandde in de regen en mist op een parkeerplaats in een klein tentje.” Dit heeft hem niet ontmoedigd de tour vanaf dat moment te gaan volgen. “Elk jaar reis ik de renners vooruit en slaap in een tentje langs de weg.” Of dat eenzaam is alleen? “Nee, je hebt je tent nog niet opgezet of de ‘buurman’ biedt al een kop koffie aan.”

De persconferentie ging misschien aan Jeroen voorbij. Maar humeurig is hij er niet onder. De Dom kleurt geel en een Tourstart in zijn eigen woonplaats ligt in het verschiet. Niemand die hem dat nog afpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.