Nieuwe vervoerder leeft nog niet op social media

Het grote publiek lijkt zich nog niet erg druk te maken over de komst van een nieuwe vervoerder. Toch gaat Qbuzz vanaf 8 december 2013 al aan de slag in de regio Utrecht. Voor in ieder geval de komende tien jaar.

Op Facebook bestaan een aantal groepen. Deze groepen zijn met name besloten, zoals ‘Qbuzz Utrecht’, waar buschauffeurs elkaar op de hoogte kunnen houden van nieuwtjes en leuke of minder leuke gebeurtenissen. Als dubbelganger bestaat de groep ‘Qbuzz regio utrecht’. Deze groep heeft meer leden, wat te maken heeft met een bredere doelgroep. In deze groep horen niet alleen de chauffeurs van de stad Utrecht, maar van de hele regio. Dus ook de ex-Connexxionbuschauffeurs en trambestuurders.

Een zoektocht op Twitter met de zoekterm ‘qbuzz utrecht’ laat zien dat de komst van een nieuwe vervoerder nog weinig stof doet opwaaien. Een enkele opmerking die is geplaatst en terugkeert is het wantrouwen dat overheerst. Qbuzz is een dochterbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen. Dat is nu juist waar mensen zich zorgen over maken.

https://twitter.com/jaccotoma/status/408867384741859328

Slechts een aantal Twitteraars valt op dat de afgelopen tijd haltepalen door Qbuzz zijn vervangen.

En een enkeling heeft een nieuwe bus gespot.

Ondertussen doet de nieuwe vervoerder zelf haar best om de naamsbekendheid en naamsverandering in de regio Utrecht te vergroten. Een speciale tour wordt gereden door de regio, om mensen alvast te laten wennen aan de nieuwe gele bussen.

RTV Utrecht over Qbuzz

Erg benieuwd hoe de nieuwe vervoerder het er vanaf gaat brengen. Zonder twijfel zal het aantal berichten op met name Twitter en Facebook over Qbuzz explosief stijgen, wanneer de gele bussen de binnenstad en de regio Utrecht veroveren.

Om een reis te plannen is het handig en makkelijk om te weten dat daarvoor voortaan het beste kan worden gekeken op www.u-ov.info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.