Paul Piebinga: altijd op zoek naar bijzondere Utrechtse verhalen

74733_10151331620016554_1658467244_nIedere Utrechter heeft het wel eens voorbij zien komen op z’n Facebookwall: een foto van de Facebookpagina Humans of Utrecht. Elke dag wordt er een nieuwe foto gepost van een Utrechter die op de een of andere manier iets bijzonders heeft. Paul Piebinga gaat iedere zaterdag op pad om deze mensen vast te leggen.

Waarom Piebinga dit doet, daar is hij duidelijk in: hij vindt het leuk om mensen te ontmoeten. En dat gebeurt ook, want om de paar minuten spreekt hij wel iemand aan om een praatje en een foto te maken. De Vismarkt is zijn favoriete jachtterein. “Dat is een prachtige plek, met de Dom op de achtergrond. Het is ook een best druk kruispunt met fietsers en wandelaars, dus er komt genoeg bruikbaars voorbij.”

Maar hoe pakt hij dat nou aan? “Ik kijk gewoon om me heen of ik iets opvallends zie. Dat kan iemand zijn op een grappige fiets of met een leuke sjaal, of iemand die iets geks met zich meesleept. Maar ook gewoon toeristen die genieten van een zak patat of foto’s maken van elkaar”, zegt Piebinga.

Fotograferen doet Piebinga al bijna zijn hele leven, maar daarnaast heeft hij ook gewoon een baan. “Dit is puur hobbywerk. En het leuke is dat ik er ook weleens mooie opdrachten aan overhoud, omdat mensen mij kennen via de Facebookpagina.”

Over de meest bijzondere foto heeft Piebinga een mooi verhaal. Op de foto staat namelijk geen persoon, maar alleen een leeg bankje. “Op dat bankje zat een man, hij keek heel treurig. Ik vroeg of ik hem mocht fotograferen, maar dat wilde hij niet. Ik heb een tijdje met hem gepraat, het was een treurig maar ook mooi gesprek. Achteraf heb ik een foto gemaakt van het lege bankje.”

Benieuwd geworden naar Humans of Utrecht? Klik hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.