Portret Femke van Rossum

Wat nou als je weet dat je tussen nu en acht jaar overlijdt. Femke van Rossum kreeg dit te horen nadat ze al eens kanker had overwonnen. Nu zijn haar zorgen alles goed te regelen voor haar man en kinderen als zij er niet meer is.  In een openhartig interview vertelt zij over haar leven, familie en haar toekomst.


Ze was pas 32 jaar toen in 2006 in haar linkerborst kanker geconstateerd werd. Als alleenstaande moeder van een nog jonge dochter ging zij de strijd tegen deze ziekte aan. Een groot deel van haar verdriet deelt ze met haar laptop. Op haar blog doet ze verslag van haar reis langs verdriet, verlies, overwinning, geluk, liefde en verwerking. Met haar verhalen wilt ze andere slachtoffers van kanker te inspireren en helpen hun weg te vinden in de toekomst. In aflevering twee van CampusTalk was ons bezoek en het item met Femke al te zien, maar hier vind je nog een aantal bijzondere quotes uit het interview met Femke.

In het volgende fragment blikt Femke terug op de afgelopen 7 jaar. Over het dubbele gevoel bij deze periode en hoe ze ondanks alles toch het geluk heeft weten te vinden…

Wat Femke erg steekt is dat de nazorg van ziekenhuizen erg minimaal is. De opties zijn er wel, maar je wordt er niet voldoende op gewezen, terwijl de verwerking pas echt begin na alle processen in het ziekenhuis…

Medisch gezien wordt je na 5 jaar ‘schoon’ verklaard, wanneer je alle controles met succes hebt doorstaan. Maar de angst blijft altijd bestaan. Toen Femke haar controles stopte was iedereen opgelucht en blij, maar Femke voelde dat heel anders…
http://www.youtube.com/watch?v=hK8mX4MGK-8

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.