Utrecht heeft er een nieuwe partij bij

Studenten in Utrecht zullen binnenkort versterking krijgen van een nieuwe partij: Student en Starter. De partij, onder leiding van Steven Menke, werd afgelopen woensdag 27 november gelanceerd. Om precies 15:00 knipte Steven in bijzijn van zijn partijleden en de  pers het lintje door bij het stadhuis. De partij wil opkomen voor de belangen van de vele studenten en net-afgestudeerden in de stad.

Steven Menke vindt dat Utrecht een partij voor studenten en  starters nodig heeft omdat hun stem nu niet gehoord wordt in de gemeenteraad, terwijl zij wel een groot deel van de bevolking uitmaken. Bovendien wil hij de lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen omhoog krijgen. De studenten zouden volgens hem minimaal drie zetels moeten kunnen halen. Voor een zetel in de gemeenteraad zijn ongeveer 2.800 stemmen nodig. In Utrecht wonen bijna 60.000 mensen tussen de 18 en 26 jaar oud. Als deze allemaal zo enthousiast zijn als Menke en zijn partij zou het behalen van drie zetels een eitje moeten zijn.

Menke kwam in het voorjaar op het idee de partij te starten, omdat hij merkte dat er een slechte communicatie was tussen studenten en inwoners in Utrecht. Inmiddels heeft de partij 20 leden, maar Menke hoopt dat dit aantal zal groeien nu de partij gelanceerd is.

 

Naamloo student

 

 

 

 

[jwplayer mediaid=”35038″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.