Van het zaadje tot een krop sla

In Park Transwijk ligt een heuse stadstuin. Al een jaar groeien er kruiden en groenten op het stuk grond. Het project Food for Good werkt samen met Resto VanHarte. Jolanda Panis, restomanager, kwam langs in de studio om te vertellen over de samenwerking. 

Bron: www.destadsbrug.nl
Bron: www.destadsbrug.nl

“Resto VanHarte en de Food For Good-tuin zijn logische samenwerkingspartners. Food for Good doet met tuinieren wat Resto VanHarte met eten doet: we brengen mensen bij elkaar, maken er een goed samenzijn van, geven mensen kansen, de mogelijkheid om zichzelf en wat meer over de wereld en de wijk te ontdekken en te ontwikkelen, in keuken, tuin, restaurant en aan tafel!

En dankzij Food For Good kunnen wij twee keer per week een heerlijk grotendeels biologisch en duurzaam maar ook heel verrassend menu op tafel zetten. Met vergeten groenten, met producten van het seizoen. Aanleiding voor een leuk gesprek met je tafelgenoot die je daarvoor misschien nog helemaal niet kende. Maar als het ijs gebroken is doordat wat op je bord ligt gespreksstof is, komt het contact ook op een leuke, grappige en ontspannen manier tot stand. Niet iedereen heeft zo’n aanleiding nodig om een gesprek te beginnen, maar iedereen kan wel genieten van het eten dat met liefde is klaargemaakt, van het planten van het zaadje tot het kruiden van de soep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.