Abortuskliniek de nieuwe buurvrouw van Houtense kerk

Abortuskliniek CASA in Houten opent maandag 3 februari toch de deuren. Een aantal maanden geleden was er nog ophef over de kliniek. Hij bevindt zich namelijk vlak naast de gereformeerde Eskol-Kerk.

De kliniek komt in een kantoorpand aan de Papiermolen 2 naast de kerk.

Grotere kaart weergeven

Mark van Kranenburg, tweede voorzitter van kerkraad Eskol-Kerk, liet al eerder weten aan de Volkskrant niet blij te zijn met de nieuwe bestemming van het kantoor. ‘Op grond van de Bijbel zijn we niet blij met welke abortuskliniek dan ook. Deze locatie is ook nog eens zo dichtbij, dat er nog geen drie meter tussenzit’, vertelt hij.

foetusDe stichting Schreeuw om Leven kwam in augustus al in protest door tientallen poppetjes in de vorm van een foetus van tien weken oud op het plein voor het winkelcentrum te leggen en zette daarnaast een petitie uit. Toch heeft dit niet geholpen om de kliniek tegen te gaan.

Maar niet iedereen is tegen. Bewoners van Houten zien de komst van de kliniek redelijk positief in. Jennifer van der Bilt (21 jaar): ‘Op zich vind ik het een goed idee. Tegenwoordig zijn meiden vroeg zwanger en als ze het dan niet willen houden, kunnen ze het weghalen. Zelf zou ik dat nooit doen, maar ik kan me voorstellen dat anderen om die reden blij zijn met de kliniek. Jammer vind ik dat hij zo dichtbij de kerk komt. Ik kan me voorstellen dat gelovigen tegen zijn en er daardoor gezeur komt.’ Stadsgenoot Nikki de Kruif (20 jaar) vindt de locatie ook slecht gekozen. ‘Wel vind ik het een goed initiatief. Klinieken zijn vaak ver weg en nu kan je sneller aan informatie komen.’

kliniekCASA-woordvoerder Ruby Vrolijk liet aan Trefpunt Houten weten dat er behoorlijk aan het pand is verbouwd. ‘Het hele pand is aangepakt. Er is een operatiekamer gemaakt en er zijn spreekkamers gerealiseerd. Daarnaast zijn de deuren verbreed en is het hele gebouw drempelvrij gemaakt.’ Voor 3 februari moeten volgens de woordvoerder alleen nog wat puntjes op de ‘i’ worden gezet.

CASA zegt al langere tijd bezig te zijn met de zoektocht naar een geschikte locatie in omgeving Utrecht. De locatie in Houten is volgens de organisatie de eerste die aan de voorwaarden voldoet. Naast het uitvoeren van abortussen wil de organisatie ook voorlichtingen over anticonceptie en de mogelijkheid voor het plaatsen van een spiraaltje of implanon geven.

2 gedachten over “Abortuskliniek de nieuwe buurvrouw van Houtense kerk

  • 23 januari, 2014 om 22:49
    Permalink

    Heel goed dat de kliniek er toch komt! Misschien een omstreden plek, maar wat maakt het uit, als de kliniek er toch wel gaat komen?

  • 23 januari, 2014 om 22:16
    Permalink

    Ik snap de ophef niet. Ieder zijn eigen overtuiging. De abortuskliniek deelt toch geen flyers uit aan de kerkgangers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.