Arthur van Andel: een bijzonder portret

Tekening ArthurTekentalent Arthur van Andel begon met tekenen voor geld toen hij een nieuwe computer nodig had. Binnen tweeënhalve maand had hij ruim 900 euro bij elkaar gespaard en de opdrachten bleven binnenstromen. Op een dag kreeg hij een wel heel bijzonder verzoek.

Omdat Arthur met een interview in het Algemeen Dagblad stond, kreeg hij veel meer opdrachten en reacties. Zo ook van een man wiens oom onlangs was overleden. Hij was zo onder de indruk van de tekenkunsten van Arthur, dat hij een portret wilde laten maken van zijn overleden lievelingsoom. “Ik voelde me enorm gevleid, maar vond het wel spannend om te doen. Sowieso is een portret tekenen vrij lastig, maar dit had nog eens extra veel lading”, vertelt Arthur.

Net als Beatrix

“Ik vond het een hartstikke bijzondere opdracht en gelukkig was hij heel tevreden met het portret. Meestal zijn de tekeningen die ik maak wat minder serieus, dus dit was gaaf om eens te doen!”, vervolgt hij.

Arthur: “De manier hoe ik het portret geschilderd heb, is niet iets dat ik zomaar bedacht heb. De opdrachtgever wilde het graag in dezelfde stijl als het portret van Beatrix dat geschilderd is door Carla Rodenberg. Dus met vegen en zonder harde lijnen.” “Heel anders dan de manier waarop ik normaal teken, maar dat geeft niet. Als ik een leuke opdracht krijg probeer ik het gewoon. Als het dan niet wordt zoals de opdrachtgever wil, is dat niet erg, dan hoeven ze me ook niet perse te betalen. Gelukkig heb ik dat nog nooit gehad!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.