De maker van de Zwarte Kat

Jet Verheijen met kat Jelle op haar bureaublad. Foto: Annabelle Zandbergen
Jet Verheijen met kat Jelle op haar bureaublad.
Foto: Annabelle Zandbergen

Op de muur van Café DeRat en op verschillende woonhuizen in Utrecht. De Zwarte Kat zit overal. Een silhouet van een kat met zijn staart avontuurlijk in de lucht. ,,Wie plaats die afbeeldingen toch?” vroeg Jet Verheijen zich af.  Voor CampusTalk maakte zij vijf afleveringen op zoek naar de anonieme kunstenaar. Helaas eindigde haar zoektocht in een teleurstelling.

Balen? 
,,Ik baal er best wel van. Het voelt toch als falen. Er gaat zoveel onderzoek in zitten en telkens wanneer ik dacht ‘‘ja ik ben er!’’ liep het spoor toch weer dood. Voor nu leg ik het naast mij neer. Misschien dat ik op een dag mijn zoektocht naar de Zwarte Kat weer oppak.’’

Zwarte katten brengen dus ongeluk.
,,Onzin! Ik ben niet bijgelovig.’’

Ben jij een kattenmens?
,,Ja zeker, maar helaas heb ik zelf op het moment geen kat. Ik woon op kamers en kan een huisdier nu niet de ruimte en aandacht geven die het verdient. Wanneer ik mijn eigen huis ga kopen, neem ik er gelijk een kat bij. Mijn moeder heeft wel drie katten: Jelle, Zusje en Ufo. Zusje ken ik al vanaf mijn vierde. Ze is een liefje, maar ook echt een oud vrouwtje. Ze beweegt steeds moeizamer.’’

En Jelle?
,,Jelle is echt mijn kat. Het is echt een boefje. Mijn moeder denkt dat hij homoseksueel is, maar ik deel die mening niet.’’

Uvo?
,,Ufo is een luie kat. Zijn hobby is slapen.’’

Lees hier meer over de Zwarte Kat. 

2 gedachten over “De maker van de Zwarte Kat

 • 21 januari, 2014 om 15:29
  Permalink

  Het zou leuk zijn als iemand de zoektocht weer eens op zou kunnen pakken. Ben erg benieuwd wie de maker is!

 • 19 januari, 2014 om 18:36
  Permalink

  Wat leuk dat we nu eindelijk weten wie al die tijd op zoek is gegaan naar de zwarte kat! Jammer dat de maker niet gevonden is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.