Fiets foetsie!

[jwplayer mediaid=”35724″]

Een aantal plekken in Utrecht zijn niet veilig voor je fiets. Er  worden veel fietsen in Utrecht gestolen, maar er is nog een vijand: de gemeente. Wanneer je je fiets parkeert op een plek waar zij jouw fiets liever niet hebben, nemen ze hem zonder pardon mee naar het fietsendepot en dan kun je je fiets daar weer ophalen.

Waar zitten die plekken in Utrecht? Het stationsgebied is waarschijnlijkste de meest onveilige plaats voor je fiets. Door de hoeveelheid fietsen die hier dagelijks geparkeerd staan is er weinig plek. Het is daarom de bedoeling dat je de fietsen precies in de rekken zet en op de plekken waar ze geparkeerd mogen worden. Waar je je fiets mag parkeren is aangegeven op een bord. Ondanks deze borden zijn mensen toch eigenwijs en parkeren zij hun fiets op de verkeerde manier. In dit geval heeft de gemeente geen genade en kun je je fiets later ophalen bij het fietsdepot, wat overigens geen pretje is. Je kunt je fiets daar zoeken tussen duizenden andere fietsen die eerder zijn meegenomen.
Er is een nieuwe plek bijgekomen waar de gemeente fietsen verwijdert: voor de Bijenkorf. Weet jij nog meer plekken of is jouw fiets afgelopen tijd meegenomen? Deel je leed!

Hierboven zie je een filmpje van hoe je kunt voorkomen dat je fiets gestolen wordt.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.