Glurend Utrecht

 

Het gezelligste woonkamer festival dat er is. Zo zou Siep Stronks, organisator van Gluren bij de Buren Utrecht, het initiatief omschrijven. Na even weg te zijn geweest maakt het evenement dit weekend zijn Utrechtse rentree. Deze zondag zijn bij honderd woningen de deuren geopend voor amateurkunstenaars en hun bezoekers.

“Bizar hoe enthousiast Utrecht is”, vertelt Siep Stronks, “wel op de positieve manier dan. In elke wijk zijn er wel mensen die hun deur open willen stellen.” Woningen in alle soorten en maten zijn vertegenwoordigd: van kerkjes tot woonboten. Deze editie werden er zelfs teveel woningen aangemeld. “Helaas hebben we meer dan tachtig woningen af moeten wijzen.”

Impressie van een van de laatste edities van Gluren bij de Buren (bron: kultlab)

 

De Utrechtse artiesten die in die woonkamers op gaan treden zijn volgens Stronk erg divers. “Er is niet alleen zang, ook dans en cabaret. We stellen geen criteria aan de artiest.” Het initiatief wil juist ook een podium bieden aan mensen die nog niet vaker hebben opgetreden.

Niet alleen voor de amateurkunstenaars zal zondag misschien een spannende dag zijn. Ook bezoekers moeten wellicht wat moed verzamelen om bij een vreemde op bezoek te gaan. “Mensen vinden het wel spannend om te zien hoe iemand anders woont, waar ze nog niet eerder over de vloer zijn geweest.” Toch verwacht de organisatie zo’n negenduizend bezoekers.

screenshot_97

 

De kracht van Gluren bij de Buren? “Laagdrempelig en gezellig”, concludeert Stronks. Na zondag weten we of Utrecht daar net zo over denkt.

Voor een sfeerimpressie van het evenement en meer foto’s van vorige edities kunt u hier terecht.

 

Eén gedachte over “Glurend Utrecht

  • 23 januari, 2014 om 14:27
    Permalink

    Super leuk initiatief! Jammer dat ik niet in Utrecht woon, anders stond mijn deur zeker open 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.