Google Glass is the future!

 

GoogleGlass_15Er zijn er maar enkele tienduizenden in gebruik in Amerika, hooguit 30 in Nederland, maar iedereen wil ze hebben. De Google Glass, een bril waarmee je kunt Googlen (en nog veel meer), is nog lang niet op de markt, maar veel Universiteiten, technologische instituten en zogeheten ‘Explorers‘ hebben de begeerde Glass al in handen! En zo ook de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht, hoewel, voor één dag.

Deze Faculteit onderzoekt momenteel in hoeverre zo’n Google Glass kan bijdragen aan beter onderwijs. Herman Stiekema, Manager bedrijfsvoering van de Faculteit Educatie, heeft het idee om deze bril op deze school te gebruiken naar de HU gehaald en experimenteert deze week met de Glass van de Amerikaanse Liza Gere. Zij is een ‘Google Glass Explorer’, een van de door Google gekozen mensen die een bril mocht, omdat zij meewerkt aan de toekomst van Google Glass. Zij is, inclusief Glass, met Stiekema bij het Rijksmuseum, een ziekenhuis in Amsterdam en nu dus ook bij de Hogeschool Utrecht geweest, om te kijken wat mogelijk is met deze bril op deze verschillende locaties in verschillende situaties.

Wij mochten voor de Faculteit Educatie een video hierover opnemen, waarin het duidelijk wordt dat deze faculteit zich bezig houdt met innovatie op het gebied van technologie. Er is de hele dag, met onder andere deze Google Glass, gefilmd door heel de Uithof. Allemaal leuk en aardig, maar hoe is het nou eigenlijk om dan ook zo een bril te dragen? Kijk mee naar onze filmdag door de ogen van Liza Gere, #throughglass!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.