Helpt de tonderzwam echt tegen kanker?

tonderzwam
De tonderzwam.

In aflevering 12 van CampusTalk kon je in een item van verslaggever Josien zien dat de tonderzwam ernstig bedreigd wordt op de Utrechtse Heuvelrug. De paddestoel wordt namelijk massaal geroofd door Aziaten, die medicinale krachten toekennen aan de zwam. Zo zou deze helpen tegen verschillende vormen van kanker, impotentie en hartklachten.

Han Wösten, hoogleraar Microbiologie en Hoofd van het Departement Biologie van de Universiteit Utrecht, was in onze uitzending te gast om te vertellen over deze tonderzwam. Speciaal voor Campusblog.nl heeft hij nog een aantal vragen beantwoord. Wist je bijvoorbeeld dat er bij de Galgenwaard zeldzame paddestoelen groeien? En dat er in sommige paddestoelen écht anti-kankerstoffen zitten?

Check  het filmpje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.