Het vervolg van de winter COLUMN

Het heeft even geduurd, maar nu schijnt het er echt aan te komen. De winter. Komend weekend wordt er zo’n 5 รก 10 centimeter sneeuw verwacht. Ik ben me niet alleen mentaal aan het voorbereiden op de barre omstandigheden, maar ook fysiek. De echte winterkleren moeten weer uit de kast gehaald worden. Bontmuts, bontjas, sjaaltjes. Ook de rest van Nederland zal dit moeten doen. En daar ben ik angstig voor. Voornamelijk voor wat de pubermeisjes uit de kast halen: De UGGS.

In mijn ogen zijn dit de meest afgrijselijke schoenen die er bestaan. En daar komt nog bij dat de schoenen ook niet goedkoop zijn. Voor een nieuw stel UGGS betaal je zo 200 euro. Daarbij komen zo ook nog in alle vormen en maten. De een nog lelijker dan de ander. Laatst zag ik zelfs iemand passeren die paars geglitterde UGGS droeg. Onvoorstelbaar. Niet alleen staan de schoenen nergens bij, ze geven je ook de indruk dat je net uit bed bent gestapt en in een roes je sloffen aan hebt getrokken. Daarbij flatteren ze geen enkel figuur.

Waarom de UGGS dan toch elk jaar weer te zien zijn in het straatbeeld is me een raadsel. Ze schijnen lekker te lopen. Goed, sandalen en croccs lopen ook lekker en die worden ook niet massaal gedragen. En laten we eerder zijn, die zitten qua ‘schoonheid’ niet eens zo erg van de UGG vandaan. De boodschap is duidelijk. Ik begrijp niet waarom mensen UGGS daadwerkelijk dragen. Smaken verschillen, absoluut. Maar dat zoveel mensen UGGS wel mooi vinden is iets wat ik niet kan begrijpen.

Mijn modeadvies aan iedereen is: UGGS? Say no to them! https://www.facebook.co418783_303308126395582_162201020_nm/pages/Anti-Uggs/303307929728935?ref=ts&fref=ts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.