Hoe je het snelst aan geld komt

SAMSUNGSoms wil je van je spullen af. De meesten vinden Marktplaats dan juist de beste oplossing. Het kan ook zo zijn dat je snel even geld nodig hebt. Gas en licht moet betaald worden maar de contributie van de plaatselijke voetbalclub wacht ook op haar centen. Wat moet je dan? Haal je zolder overhoop en bezoek een pandhuis.

De pandhuizen zijn er voor de mensen die in geldnood zitten, maar ook voor hem of haar die genoeg hebben van bijvoorbeeld de spelcomputer. Je levert je artikel in, krijgt er een bedrag voor terug, er valt nog over te onderhandelen ook, en je bezit in je eentje over het kooprecht. Maar wel binnen een maand anders ben je het kwijt. Kortom, je hebt even geld tot je beschikking en de plaatselijke voetbalclub kan ook zijn centen innen. Handig in tijden van geldnood maar het idee bestond al voor de crisis in heel Nederland.

Schermafbeelding 2014-01-23 om 22.08.13

Sommige artikelen verkoop je niet snel via marktplaats. Goud bijvoorbeeld. Je kan naar de juwelier gaan met al je armbanden maar dan ben je een sieraard kwijt. Bij de pandhuizen berekenen ze de waarde van je goud en je hebt een maand beschikking tot je geld. Aan het eind van de maand mag je je spullen weer terugkopen tegen een rente van twintig procent. Is dit te duur? Heb nog even geduld want waarschijnlijk dit jaar nog wordt het 4.5 procent

Succes!

Eén gedachte over “Hoe je het snelst aan geld komt

  • 23 januari, 2014 om 22:08
    Permalink

    In een tijd van crisis is het juist beter dat het teruggebracht wordt naar 4,5? Het is toch ook positief voor de pandhuizen zelf, anders krijg je toch een overvolle magazijn met spullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.