‘Iedere dag is een feestje in Vredenburg’

Café Vredenburg.
Café Vredenburg.

Sinds deze week geven Hans & Reinier, stamgasten van café Vredenburg, aan het einde van iedere aflevering van CampusTalk hun ongezouten mening over een onderwerp dat in de uitzending aan bod is gekomen. Maar wat is Café Vredenburg eigenlijk? Eigenaar Gacho Osmanoski (36) vertelt.

“Café Vredenburg is een typische bruine kroeg. Hier komen alle soorten gasten. Aan het einde van de middag komen mensen uit hun werk een biertje drinken, terwijl ’s avonds juist studenten en oudere stamgasten komen.”

Osmanoski kocht Vredenburg in 2001 – op 1 februari viert hij zijn 12,5-jarig jubileum. “Toen ik Vredenburg kocht was het een café voor typische Utrechters. Nu is het publiek wat meer gemêleerd. De echte Utrechters zitten er gelukkig nog steeds, maar studenten en toeristen hebben ons ook weten te vinden.” Zelf staat Osmanoski twee tot drie keer per week achter de bar, als hij tekort personeel heeft of ‘als hij er gewoon zin in heeft’. “Wat ik het leukste vind van achter de bar staan? De gesprekken die je met iedereen hebt. Aan de bar zitten veel verschillende mensen, die allemaal wat anders te vertellen hebben. Ik vind het heerlijk om daar naar te luisteren.”

Voordat Osmanoski Vredenburg kocht, was hij werkzaam als vrachtwagenchauffeur. “Maar de horeca heeft altijd in mijn bloed gezeten. Naast mijn baan als vrachtwagenchauffeur werkte ik achter de bar van een hotel. Toen wist ik zeker dat ik ooit zelf een café wilde openen.”

Wat zijn beste herinnering is van de afgelopen 12,5 jaar vindt Osmanoski lastig te zeggen. “Eigenlijk is iedere dag een feestje. Ik geniet altijd als ik hier ben.”

Zijn personeel bestaat uit één fulltimer en voor de rest studenten. “Dat gaat prima. Al is het wel lastig dat studenten soms gewoon een paar maanden op vakantie gaan. Maar verder kan ik alleen maar voordelen noemen.”

Osmanoski nodigt iedereen uit voor het jublieumfeest op 1 februari. “Iedereen is welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”

Eén gedachte over “‘Iedere dag is een feestje in Vredenburg’

  • 19 januari, 2014 om 21:46
    Permalink

    Leuk item, Kroegkronieken. De bitterballen zijn altijd erg lekker in café Vredenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.