Maak van je hobby je werk!

Arthur tekent het liefste actiefiguren
Arthur tekent het liefste actiefiguren

Campustalk ontdekte talent Arthur van Andel uit Utrecht. Hij is student en model, maar wil daarnaast ook nog wat bijverdienen om zijn studie en mooie reizen van te kunnen betalen. Daarom heeft hij zijn tekentalent ingezet. Hij maakt de prachtigste plaatjes in ruil voor geld. Hij krijgt opdrachten van vrienden én onbekenden om een bepaalde tekening te maken. Zij mogen zelf bepalen hoeveel ze daarvoor geven.

Op de website, die hij speciaal heeft gemaakt om opdrachten binnen te slepen, is eerder werk van Arthur te zien. Het leukste vindt hij het tekenen van actiehelden zoals Superman. “Die manier van tekenen ligt me het best. De lijnen mogen bij dat soort cartoons een beetje slordig en je kunt per keer bepalen of je wel of geen kleur gebruikt. Ook teken ik heel graag Disney en Pixar karakters”, vertelt Arthur.

Potlood versus Photoshop

Je vraagt je misschien af waarom hij op zijn computer tekent, en niet met potlood en papier. “Natuurlijk is met potlood echter, maar op de computer is ook heel erg leuk. Bijkomend voordeel is dat je elke stap zo ongedaan kunt maken, en dat je in lagen kunt werken, dus dat de lijnen en het inkleuren apart van elkaar kan. Dan kun je ook in één keer de kleur weghalen bijvoorbeeld.”

Eén van de tekeningen die Arthur in opdracht maakte
Eén van de tekeningen die Arthur in opdracht maakte

Ook al tekent Arthur al zijn hele leven, nog steeds zijn er dingen die hij lastig vindt. “Handen tekenen blijft echt heel lastig. Eigenlijk vindt vrijwel elke kunstenaar het tekenen van handen het moeilijkst. Ik weet niet zo goed waarom, maar ze worden vaak niet mooi.” “Misschien kan ik dat soort dingen nog wel leren als ik op les zou gaan, maar dat zou het tekenen voor mij een stuk minder leuk maken. Ik teken gewoon het liefst waar ik zelf zin in heb en om je werk helemaal te analyseren en uit te pluizen, maakt het niet leuker”, vertelt Arthur. Wil jij net zoals Arthur ook leren tekenen in Photoshop? Bekijk dan dit filmpje!

https://www.youtube.com/watch?v=ScsxGvDDnTg

5 gedachten over “Maak van je hobby je werk!

 • 9 december, 2015 om 17:29
  Permalink

  Ik vind het prachtige tekeningen die hij maakt zeg! Leuk dat hij student en model is, en daarnaast nog tekentalent heeft. Sommige mensen hebben alles haha.

 • 23 januari, 2014 om 19:29
  Permalink

  Inderdaad, knappe vent.

 • 23 januari, 2014 om 19:16
  Permalink

  Wat fijn om met je hobby geld te verdienen!

 • 23 januari, 2014 om 18:23
  Permalink

  Wat een knapperd, die Arthur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.