Meeste excellente basisscholen in Utrecht

De meeste ‘excellente’ basisscholen staan in de stad Utrecht: drie stuks. In totaal kregen 28 basisscholen in Nederland maandag het predicaat excellent van staatssecretaris Dekker van Onderwijs.

Een school krijgt het predikaat excellent als het “over de volle breedte goede resultaten haalt”, laat de Rijksoverheid weten. Om in aanmerking te komen, moet een school zich wel eerst zélf aanmelden. Een vakjury beslist vervolgens of de school daadwerkelijk excellent is.

In de stad Utrecht zijn dat dit jaar drie basisscholen: Dalton Rijnsweerd, Paulusschool en OBS Overvecht. Als basisscholen die speciaal onderwijs aanbieden worden meegeteld, doen Gouda, Amersfoort en Wilp het ook goed. Die steden zijn elk goed voor twee excellente basisscholen. De provincie Utrecht telt in totaal negen ‘superscholen’.

Voortgezet onderwijs

Als het aankomt op het voortgezet onderwijs, doet de Domstad het minder goed. In die categorie krijgt alleen het Utrechts Stedelijk Gymnasium een excellentie-ster. Wie zijn kind naar een excellente middelbare school wil sturen, kan beter verhuizen naar Nijmegen. Daar staan maar liefst zes scholen die zich excellent mogen noemen.

Benieuwd welke scholen zich nog meer excellent mogen noemen? Bekijk de complete lijst hier.

Promotiefilm

Benieuwd wanneer een school exact aan moet voldoen voordat het zich excellent mag noemen? De Rijksoverheid probeert het uit te leggen in een promotiefilm.

Een gedachte over “Meeste excellente basisscholen in Utrecht

  • 16 januari, 2014 om 18:03
    Permalink

    Wellicht interessant om te onderzoeken hoe het kan dat de meeste excellente basisscholen juist in Utrecht staan! Een felicitatie voor de stad is op zijn plaats. Nu nog even werken aan de kwaliteit van de middelbare scholen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.