Nieuwegeinse hondenmoordenaar(s)

Hond Eros is afgelopen woensdag dood teruggevonden in een ondiepe sloot in Vianen. Het dier had volgens de politie veel verwondingen en wordt daarom nog onderzocht.

Blog Eros

Eros, een kruising tussen een Pitbull Terriër en een Bordeauxdog, werd vorige week gestolen op het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein tegenover het winkelcentrum City Plaza. Amivedi, een stichting die helpt bij dierenvermissingen, wil niet veel kwijt over het onderzoek. Wel vertelde de organisatie aan RTV Utrecht dat het dier is gestorven ‘onder bizarre omstandigheden’.

Eros 1Eigenaar Cor Hopster uit IJsselstein ging op bezoek bij een klant als hondentrainer wanneer zijn eigen hond werd gestolen. Via De Telegraaf deed Hopster met tranen in zijn ogen een oproep om zijn hond terug te vinden. Hierbij vertelde hij: ‘Voordat ik naar binnen liep bij de klant werd ik aangesproken door een groep jongeren die daar stond te hangen. Ze vonden Eros een mooie hond met een goede grote kop en gespierd.’ De eigenaar vermoedt dat de jongeren meer weten.

Opvallend is dat een paar weken eerder hondje Senna met geweld in Nieuwegein om het leven werd gebracht. Daarnaast is er een hondenvergiftiger in de wijk Vreeswijk in Nieuwegein actief. Deze vergiftiger legde een plakje worst met vermoedelijk rattengif voor het huis van een mopshondje neer. De hoeveelheid gif zou genoeg zijn geweest om het dier om te brengen. Toch was het een andere (grotere) hond die de worst naar binnen werkte en haar maag leeg moest laten pompen. Het beestje heeft de aanslag overleefd.

De drie zaken hebben waarschijnlijk niets met elkaar te maken. De politie doet in ieder geval nog geen onderzoek naar een mogelijke samenhang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.