Poepkaart

Nieuwegein kent sinds november een aangepaste hondenkaart. Hierop staan gebieden aangegeven waar de hond los mag, waar de poep niet hoeft worden opgeruimd en waar vuilnisbakken staan om de poep weg te gooien.

De kaarten van de verschillende wijken zijn hieronder te vinden:
Hondenkaart Vreeswijk
Hondenkaart Batau Noord
Hondenkaart Batau Zuid
Hondenkaart Blokhoeve
Hondenkaart Doorslag
Hondenkaart Fokkesteeg
Hondenkaart Galecop
Hondenkaart Huis de Geer
Hondenkaart Hoog Zandveld/Lekboulevard
Hondenkaart Jutphaas/Wijkersloot
Hondenkaart Merwestein
Hondenkaart Park Oudegein
Hondenkaart Plettenburg/De Wiers Noord
Hondenkaart Plettenburg/De Wiers Zuid
Hondenkaart Stadscentrum

Schermafbeelding 2014-01-09 om 14.25.25Het Wijkplatform Vreeswijk is al even bezig met het aanvragen van meerdere hondenbakken. Zeven stuks blijken uit praktijk te weinig. De gemeente heeft het platform voorgelegd drie bakken extra te plaatsen. Voorzitter Rene Kwant vindt dit niet genoeg: ‘In Vreeswijk zijn ongeveer 240 honden. De bakken worden één keer per week geleegd. Dat betekent dus dat vierentwintig honden van één bak gebruik maken. Zeven dagen lang, anderhalve drol per dag: dan liggen er 250 drollen per bak. Dan zit ie dus wel een beetje vol, nog afgezien van de vele bezoekers met honden in Vreeswijk.’ Het wijkplatform mag wel zelf invulling geven aan de drie nieuwe locaties. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven dat er meer bakken gewenst zijn. Of deze wens daadwerkelijk in vervulling gaat, is nog even afwachten. Als de andere Nieuwegeinse wijken vinden dat ze geen extra poepbakken hoeven, kan het zijn dat Vreeswijk er meer krijgt.

 

3 gedachten over “Poepkaart

 • 23 januari, 2014 om 12:49
  Permalink

  Super handig dat overzicht. Thanks!

 • 10 januari, 2014 om 16:38
  Permalink

  Mooi dat er wat aan gedaan kan worden, want het is niet fijn om in hondenpoep te stappen!

 • 10 januari, 2014 om 15:18
  Permalink

  Ik heb de video gezien op CampusTalk. Erg leuk gedaan. Het is inderdaad niet fijn om in de poep te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.