Ruil je rijk!

In aflevering 9 van CampusTalk was het bijzondere interview met Pet van de Luijtgaarden te zien, waarin hij vertelt over zijn zoektocht naar een UFO. Naast het verzamelen van bijzondere objecten, is Pet ook een enthousiast ruiler van spullen. Om zijn droom van een groot ruilevenement te verwezenlijken, organiseerde hij afgelopen jaar “Ruilen met Robinson” en als het aan hem ligt komt er zeker nog een vervolg…

Schermafbeelding 2014-01-23 om 16.28.23

Ruilen met Robinson is dus een initiatief van verzamelaar, kunstenaar en fotograaf Pet van de Luijtgaarden. Het werd afgelopen jaar in augustus georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht en was, volgens Pet, een enorm succes en dus voor herhaling vatbaar! Maar wat valt er op zo’n evenement nou eigenlijk allemaal te beleven?

In principe maak je een ontdekkingstocht over het eiland “Robinson”, een plek waar iedereen allerlei mooie items kan ruilen. Er is onder andere een grote rommelmarkt, je kunt kleding ruilen en stijladvies krijgen, nieuwe kunst voor aan de muur zoeken en er worden verschillende workshops gegeven. Ook zijn er een aantal speciale plekken te vinden zoals het Knuffeleiland, Videotopia, Plastic Soup, het Dozendoolhof en Mijn Konijn. Dat laatste is een konijn gemaakt van wel 21.000 plastic zakjes. In ieder geval genoeg materiaal om jezelf flink mee ‘rijk’ te ruilen!

Om mee te kunnen doen aan dit grote ruilevenement zijn er wel een aantal huisregels waaraan je moet voldoen:

  1. Laat eerst je voorwerpen zien aan een ruilmeester. Ze moeten in orde zijn zonder gebreken, scheuren of vlekken.
  2. De ruilmeester kijkt hoe mooi jouw voorwerpen zijn en wanneer je ze afgeeft krijg je er op je ruilkaart stempels voor.
  3. Nu is het tijd om in Robinsons schatkamer te kijken. Je mag ruilen voor van alles, zo lang je maar iets uitkiest met evenveel ‘stippen’ als er stempels op je kaart staan.
  4. De ruilmeester controleert of de ruil netjes en eerlijk gebeurt en kruist vervolgens je stempels af.
  5. Ruil je met andere bezoekers? Dan ben je helemaal vrij om zelf te onderhandelen. Hoe goed ben jij in ruilen? Tip: Wees slim, altijd netjes en eerlijk.
  6. Stempels kunnen niet worden ingeruild voor geld.
  7. Ruilen op eigen risico!

Dat Ruilen met Robinson een succesformule is, bleek ook uit de enthousiaste tweets en de steun van meerdere grote bedrijven en instanties, waaronder de Gemeente Utrecht.

Schermafbeelding 2014-01-23 om 17.18.39

Wat de grote ruilmeester himself hierover te vertellen had, zie je in het volgende fragment, maar dat dit verhaal nog een staartje krijgt is een duidelijk verhaal. Dus iedereen goed opgelet en ruil je ook in 2014 rijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.