“Steeds vaker denk ik: Poppenkast”

Thomas Braun is een fanatieke wielerfan. Al op jongen leeftijd volgt hij de Tour de France,  La Vuelta  en de Giro d’italia op de voet. Eigenlijk alles wat met wielrennen te maken heeft, houdt hem bezig. In aflevering 8 van CampusTalk kun je het interview met hem nog eens terug zien. 

Thomas Braun op Twitter
Thomas Braun op Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar sinds een paar jaar hangt er toch een donkere wolk boven zijn grote liefde.

http://www.youtube.com/watch?v=gEvR3BF8A4Y

En zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen. Het heeft een tijdje geduurd voordat de ‘bekenteniskots’ opgang kwam. Op een gegeven moment zat je gewoon te wachten. Michael Boogerd bijvoorbeeld hield een lange tijd vol dat hij niets had gebruikt, maar iedereen had wel al dat onderbuikgevoel. Bij Thomas begon het pas echt te knagen toen Michael Boogerd het toch toegaf.

 “Ik kijk nu toch met andere ogen. Als een wielrenner ineens hele goede etappes rijdt, denk ik meteen: ‘Die zal wel weer hebben gebruikt’. Je raakt je vertrouwen kwijt.”

Jarenlang zat Thomas aan de buis gekluisterd en kent elke winnaar uit zijn hoofd, maar na alle bekentenissen heeft het wielrennen voor hem een andere betekenis gekregen.

“Ik meen het als ik zeg dat ik nog steeds vol passie naar het wielrennen kijk, maar ik denk wel steeds vaker: ‘Poppenkast’. Je wordt terughoudender. Het neemt toch een stuk van je plezier weg.”

Wat heeft de dopingschandaal met jou gedaan? Kijk jij ook met een andere blik? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.