Trammetje komt zo

Bus 12 is nog steeds bus 12. Overvol en het is altijd maar weer de vraag of je gedurende de rit je evenwicht kunt bewaren als je staat. Vaak is het grootste probleem dat je nergens houvast hebt, omdat er allemaal mensen om je heen staan. Het is nog even doorbijten voor de studenten van nu. Als het goed is gaat het vanaf 2018 helemaal anders en vooral beter worden. Dan wordt namelijk de Uithoflijn in gebruik genomen. Een tram die rijdt van Utrecht Centraal naar de Uithof.

Intussen is duidelijk te zien dat er hard wordt gewerkt om ruimte te creëren voor de trambanen. De verschillende viaducten nabij de Bleekstraat en ook de Weg tot de Wetenschap zijn al weken lang het decor van werkzaamheden. Soms met lange files op die laatste weg tot gevolg, maar over het algemeen is de overlast beperkt. Het fietspad aan de Weg tot de Wetenschap is vernieuwd en ook aan het verleggen van verschillende kruispunten wordt hard gewerkt.

Tweet1

 

Tweet2

 

Tweet3

 

Tweet4

 

Tweet5

Verschillende filmpjes laten zien hoe de lijn er uiteindelijk uit moet komen te zien en er is een speciale site in de lucht waarop de vorderingen van de nieuwe lijn te volgen zijn. De plannen beloven veel goeds. Zo kan een tram vele malen meer mensen in een keer meenemen dan een bus 12 ooit zou kunnen. Een verbetering van de doorstroming wordt dus verwacht. Dit komt onder andere doordat minstens de helft van het aantal reizigers student is en baat heeft bij puur een verbinding van station naar Uithof.

 

3 gedachten over “Trammetje komt zo

 • 23 januari, 2014 om 19:29
  Permalink

  Yes eindelijk een tram! Hopelijk komen er nog meer trams in Utrecht en wordt het bus 12 probleem hier inderdaad mee verholpen.

 • 23 januari, 2014 om 19:17
  Permalink

  Fijn dat ze na jaren eindelijk een vast jaartal kunnen noemen! Helaas heb ik er dan niets meer aan.

 • 23 januari, 2014 om 14:30
  Permalink

  Voorlopig dus nog maar even zien te overleven in bus 12, waarom komen ze altijd met dit soort oplossingen als ik al bijna klaar ben met studeren!? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.