Van je kamer af in een paar uur

Een kamer in Utrecht. Vraag is er meer dan genoeg, met het aanbod is het minder gesteld. Ik ondervond het zelf toen ik mijn kamer in de verhuur zette. Een explosie aan reacties was het gevolg.

Binnen een tijdsbestek van zo’n drie uur had ik meer dan vijftien reacties binnen. Bewust had ik gekozen om mijn advertentie de titel ‘Kamer dichtbij Centraal Station Utrecht’ te geven, maar dat het zo’n vaart zou lopen had ik niet verwacht. De reacties waren van allerlei verschillende personen. Van buitenlandse studenten tot werkende mensen die graag voor een goede prijs in Utrecht willen wonen. Over de website waar ik mijn kamer op heb gezet, kamernet.nl, bestaan de meest uiteenlopende opvattingen.

Tweet 10

Tweet 11

 

Tweet 12

 

Tweet 13

Ik kan in ieder geval stellen dat ik een tevreden gebruiker ben. Dus als je ooit nog eens van je kamer af wil, plaats een advertentie op bijvoorbeeld kamernet.nl en binnen no-time kun je verhuizen. De beste periodes zijn eind augustus (het nieuwe schooljaar begint in september) en januari (vanaf februari kan er worden ingestroomd bij verschillende studies). Ook voor tijdelijke huur zijn veel studenten te porren.

Oja, waarom gaan we ook alweer op kamers?

 

5 gedachten over “Van je kamer af in een paar uur

 • 24 januari, 2014 om 11:41
  Permalink

  Tja, ik denk dat je er als zoekende student niet omheen kunt, om Kamernet. Je moet toch op een manier een kamer vinden!

 • 24 januari, 2014 om 03:01
  Permalink

  Kamernet is een goede site, maar idd, als verhuurder lopen de reacties onwijs op.. Misschien eerder een probleem dat er tekort aan kamers zijn (en te hoge huren) dan van zo’n site

 • 23 januari, 2014 om 23:33
  Permalink

  Ik vermoed inderdaad ook dat dat de uiteenlopende reacties verklaard. Toch wel opvallend dat er nog steeds meer vraag naar dan aanbod van kamers in Utrecht is. Of valt dat niet te voorkomen in een grote studentenstad?

 • 23 januari, 2014 om 23:13
  Permalink

  Zelf een kamer te huur zetten, dus een advertentie plaatsen, is gratis. Als je wilt reageren op kamers, dus als je een kamer wilt gaan huren, moet je je registreren voor een betaald account. Voor vijftien dagen betaal je bijvoorbeeld 23,99 euro. Vandaar de uiteenlopende reacties denk ik!

 • 23 januari, 2014 om 22:53
  Permalink

  Waarom lopen de reacties zo uiteen? Ik snap waarom jij het een goede site vindt, jij was immers snel van je kamer af. Maar waarom vindt de ander het een ‘kut site’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.