Verlicht Vreeswijk

foto 4

 

Pikkedonker. Dat is het juiste woord wanneer alle lantarenpalen in Vreeswijk (Nieuwegein) uitgaan. Omringd door verschillende stemmen, maar geen idee door de donkere omgeving wie al die mensen zijn. Totdat het licht van de kaarsjes in zicht komt.

 

 

Kaarsjesavond ijssculpturenHet was woensdag 18 december weer tijd voor kaarsjesavond. Oftewel: Vreeswijk bij Kaarslicht. Voor de 27e keer werden lantarenpalen ingeruild voor duizenden kaarsjes en fakkels. Ook de vele lichtslangen langs kanalen en om boten en bruggen heen brachten licht in de wijk. Verschillende koren, de kerstman met koets (jawel: getrokken door een paard) en ijssculpturen werden ingezet om een kerstsfeer in de wijk te brengen. Daarnaast was de kerstmarkt zoals elk jaar aanwezig.

 

 

Toch was de avond anders dan anders: dit jaar was er een lasershow. Gekleurde lasers versierden vanaf de Koninginnensluis het kanaal.

Kijk hier voor meer foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.