Voetballers uit Utrecht

Profvoetballer Zakaria Labyad uit Utrecht voetbalt de komende 1,5 jaar voor Vitesse. Welke Utrechters hebben het eigenlijk tot nu toe gemaakt in het profvoetbal?

 Marco van Basten
De bekendste naam uit de lijst is die van Marco van Basten. De huidige trainer van sc Heerenveen werd geboren in Utrecht en werd wereldberoemd als spits van Ajax en van het Italiaanse AC Milan. Generatiegenoten Gerald Vanenburg en Jan Wouters (huidige trainer FC Utrecht) komen ook uit Utrecht.
Elinkwijk
Ibrahim Afellay, tegenwoordig uitkomend voor FC Barcelona maakte naam bij PSV. Ook hij kwam ter wereld in Utrecht. Evenals Ismail Aissati. Saillant is dat zowel Van Basten, Vanenburg, Afellay, Aissati en Labyad zijn begonnen met voetballen bij voetbalclub Elinkwijk. De amateurclub heeft vele grote en minder grote voetballers voortgebracht.


Voetbalfamilie Sneijder

Wesley Sneijder is de bekendste telg uit de voetbalfamilie Sneijder. De middenvelder maakte naam bij Ajax, voetbalde nog voor Real Madrid en Internazionale en komt tegenwoordig uit voor Galatasaray uit Istanbul.
Zijn broer Jeffrey moest al vroeg stoppen met voetballen door een chronische knielblessure en broertje Rodney zit even zonder club.
Andere voetballers uit Utrecht
-Eddy Achterberg
-Frans Adelaar
-Rob Alflen
-Hans van Breukelen
-Jurgen Colin
-Jean-Paul de Jong
-John Kraay sr.
-John Kraay jr.
-Gert Kruys
-Rick Kruys
-John van Loen
-Stefan Postma
-Rob de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.