Waar Polen naar luisteren

In Campus Talk hebben heb je al kunnen zien wat Polen graag eten, maar wat natuurlijk ook leuk is om te weten is naar welke muziek  mensen in Polen graag naar luisteren. Lees hier welke CD’s op dit moment het meest worden verkocht in Polen.

Kult
Kult

Nummer 1

Kult – Arahja (MTV Unplugged)

Kult is waarschijnlijk de grootste rockband van Polen. Vanaf begin jaren tachtig zijn ze al als band actief, hun geluid is een mix van rock, ska en reggae. Kult staat er om bekend erg maatschappij kritische teksten in hun muziek te verwerken. MTV brengt al jaren albums uit van artiesten en bands die in een intieme setting een concert geven. In 2010 heeft Kult zo’n concert gegeven en dit is vandaag nog steeds het best verkochte album in Polen.

 

Ook in Polen is de Amerikaanse R&B-zangeres Beyonce mateloos populair. De zangeres maakte in de jaren 90 deel uit van de meidengroep Destiny’s Child voordat ze aan haar solo-carrière begon. Sindsdien heeft ze wereldwijd aan de lopende band hits gescoord. In december is redelijk onverwacht haar laatste CD uitgekomen, net als haar vorige albums vliegen de schijfjes weer als warme broodjes over de toonbank.

 

Jaromír Nohavica is een singer-songwriter uit Tsjechië. In de jaren zestig begon hij als liedjesschrijver voor anderen, om jaren later zelf naar buiten te treden als artiest.  Decennia lang is Jaromír al een vast gezicht in de Tsjechische hitlijsten, maar ook in Polen is hij geliefd.

http://www.youtube.com/watch?v=kfpcKM3ie60

 

 

 

 

 

 

Eén gedachte over “Waar Polen naar luisteren

  • 23 januari, 2014 om 21:51
    Permalink

    Ik vind de muzieksmaak minder, haha. Het eten zag er beter uit in de studio. Mijn tante komt trouwens uit polen en door haar ben ik opgegroeid met The Gipsy Kings. Is dit ook iets uit Polen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.