Wonen op het water oubollig? Absoluut niet!

Nederland wordt steeds voller, en er moeten nieuwe manieren gevonden worden om ruimtebesparend te bouwen. Een van die manieren is bouwen op het water. Dit wordt natuurlijk al langer gedaan, maar niet in de vorm van hoe het tegenwoordig gaat. Brigitte Schipper woont nu een aantal jaar in een luxe watervilla in Utrecht Terwijde. 

Er zijn vooroordelen over woonboten. Men zegt dat het er vochtig en koud is en dat er veel ratten zitten, maar volgens Schipper is niets minder waar. “De isolatie in deze ark is zo goed dat de luchtvochtigheid het zelfde is als een huis op het land. En ratten, die hebben wij hier ook echt niet, haha.” Wel hebben ze meer last van spinnen dan in een huis op het land en voelen ze de schommelingen van de boot als het hard waait. “Als je heel goed kijkt, zie je de lampen bewegen”, vertelt Schipper.

Deze nadelen wegen absoluut niet op tegen de voordelen van het wonen op het water. Schipper: “Het is een erg lichte woning en het is geweldig als de kuikentjes uitkomen en als het riet groeit. We hebben bovendien een terras én een dakterras, dus ondanks dat we geen tuin hebben kunnen we veel buiten zitten.” Haar man grapt: “En we hoeven nooit gras te maaien!”

 


Grotere kaart weergeven

CampusTalk sprak met Ed en Jet Peters over hun woning op het water en met Remco Veerbeek, een architect van een watervilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.