Bossaball steeds populairder

Bossaball? Dat is volleyballen en voetballen op trampolines en dat dan weer op sambamuziek. Na 10 jaar heeft de sport een eigen wereldkampioenschap en wordt het in meer dan 40 landen gespeeld. In Utrecht wordt er sinds kort op twee avonden gebossaballd en iedereen mag meedoen.

Vier groepen trainen op dinsdag en woensdag. Dit zijn de studentengroepen Utrecht 1 (de goede spelers) en Utrecht 2 (de beginners), een jeugdgroep en een selectiegroep van goede spelers uit heel Nederland.  Iedereen mag op dinsdag- of woensdagavond langskomen en meedoen in NUtrecht bij Station Zuilen. Vanaf 28 april traint Bossaball Utrecht elke maandag zes weken op Olympos bij de Uithof.

Wil je weten wat ze nou eigenlijk doen in Utrecht? Neem een kijkje op hun Facebook voor foto’s en filmpjes!

Spelregels
Bij bossaball spelen twee teams van 4 of 5 spelers tegen elkaar. De bal mag per kant maximaal vijf keer overgespeeld worden. Spelers mogen het net niet aanraken.


Op verschillende manieren kunnen punten gescoord worden:
> Raak met de bal de grond van het speelveld van de tegenstander met een volleytouch (onderhands of bovenhands spelen van de bal)  = 1 punt
> Raak met de bal de trampoline van de tegenstander met een volleytouch = 3 punten
> Raak met de bal het speelveld van de tegenstander met een soccertouch (het spelen van de bal met de voeten) = 3 punten
> Raak met de bal de trampoline van de tegenstander met een soccertouch = 5 punten
> Fouten van de tegenstander
Uitzondering: De ronde beschermingsrand om de trampoline is een vrije zone, als hierop gespeeld wordt gaat er geen punt naar de tegenpartij.

In CampusTalk bezoeken we één van de speelster uit het team wat wereldkampioen is geworden. Ook gaan we langs bij haar moeder en blijkt de hele familie met de sport te maken te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.