Festival Into The Woods

Samen met mijn twee vrienden dwaal ik door de bossen van Amersfoort.  Alleen de wakende bomen die nauwelijks herkenbaar zijn, verraden dat wij ons, samen met vele duizenden blije mensen in een bos bevinden. Alles is anders, alles is versierd en alles kietelt onze verbeelding….

MijnBoekje is een schrijversproject waar ik deel van uitmaak. Op festivals vragen we de feestganger iets te schrijven in een boekje. Dit idee is inmiddels uitgegroeid tot een klein tastbaar project en vorig jaar mochten we voor het eerst gratis naar een festival om verhaaltjes te verzamelen. Dat was een bijzondere belevenis. Niet omdat we gratis mochten, maar omdat Into the Woods echt een ervaring op zichzelf was.

1266794_567871566603683_1502494390_o

Dat het een bijzonder festival is, blijkt als we al dolend door het bos onze ogen uitkijken. We lijken door een andere wereld te lopen en vallen van de ene verbazing in de andere. Het is een totaal nieuwe wereld. Je kunt er karaoke, gamen op oude spelconsoles als de super Nintendo en hoelahoepen. Er zijn allerlei mooi versierde tenten waar je kunt zitten of een massage kan krijgen. Kunstenaars hebben houten constructies gemaakt met als hoogtepunt een zes meter hoog beest, dat het meest doet denken aan een uil. Er is een grote witte tent waar je kunt knutselen. Je kunt een soort van stok maken waar je knuffels aan kunt hangen. Als ik daar, met grote verbazing sta te kijken, val ik pardoes in een andere verbazing: een zelfgemaakt kostuum  dat lijkt op een groot lopend gezicht met benen en een hoed, waggelt zelfverzekerd langs. Maar al deze dingen staan in schril contract met de avond.

kostuum 'hoofd' Into The Woods
kostuum ‘hoofd’ Into The Woods

Geschreven verhalen Into The Woods

’s Avonds, als de zon langzaam verdwijnt achter de bomen, blijkt het hele bos op alle mogelijke manieren te zijn verlicht. Alle kleuren van de regenboog zijn zichtbaar en de ene boom is nog mooier dan de andere. Ook de podiums zijn stuk voor stuk pareltjes en de melodieuze klanken die de dj’s produceren verwarmen fijn mijn trommelvliezen. Maar ook onze act is bovenverwachting leuk. Vele lieve mensen schrijven leuke, romantische of bijzondere verhaaltjes die we na afloop online zullen zetten. Iedereen reageert enthousiast en we krijgen leuke reacties. Als het feest is afgelopen, blijkt dat toch nog niet helemaal het geval. Voor de crew is er namelijk nog een kampvuur waar we de hele nacht de euforie nog door mijn lichaam voelbaar zal zijn.  Als we de volgende dag eenmaal in de auto zitten en het een paradijselijke feest achter ons laten, kijken we elkaar tevreden aan en denken we alle drie het zelfde: dit was een heel bijzonder feestje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.