Het leven onderaan

Van een hele strenge winter is momenteel geen sprake,  maar heel erg warm is het niet. Met een beker chocomel en de kachel op 20+ is er dan vrij weinig aan de hand, sterker nog: het kan best gezellig zijn. Maar heb je geen chocomel en geen kachel die op 20+ kan, omdat je niet eens een dak boven je hoofd hebt, dan kunnen de winters beduidend minder leuk zijn.

De daklozen in Utrecht zitten in deze situatie: geen chocomel, geen kachel, geen huis. Hoe breng je dan in godsnaam je dag en nacht door? Waar haal je de warmte en gezelligheid vandaan? Voor een dakloze zijn er vrij weinig opties: op straat dus.

Gelukkig voor de daklozen is  daar de koudweerregeling.

Bij een gevoelstemperatuur van onder de 0 graden, zorgt de gemeente er voor dat iedere dakloze gratis kan overnachten in een opvangcentra.Wel zonder chocomel, helaas. Wanneer de daklozen ’s nachts niet bij een opvangcentra terecht kunnen, gaan zij opzoek naar andere plekjes in de stad. Aan de daklozen vroegen wij wat de populairste plekjes zijn om te overnachten in een ‘gewone’ nacht op straat. Zie de top drie hieronder.

 

Top drie slaapplaatsen daklozen in Utrecht  Door Koen Janssen
Top drie slaapplaatsen daklozen in Utrecht
Door Koen Janssen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.