Plasticafval vormt 8e continent

NRC.nl
NRC.nl

Als we niet uitkijken wordt de wereld straks aaneengebonden door plasticafval. Al tijden waarschuwen milieuactivisten en deskundigen dat het plasticafval nu al een omtrek omvat ten grote van Europa, ook wel het 8e continent genoemd. Metaal Kathedraal in Utrecht besteed meerdere keren per jaar aandacht aan deze dreiging.

http://http://www.youtube.com/watch?v=yPpdhk3_AW8

Plastic soep
Maureen Baas, een van de bedenkers van het 8 continent noemt het fenomeen ‘plastic soep die in de wereldzeeën drijf’t. “Ieder jaar zijn we een weekend lang met theatermakers, beeldend kunstenaars, bio kunstenaars, landscape artists, architecten, biologen, techneuten en wetenschappers creatief bezig met plastic. Dat is natuurlijk leuk maar tevens een goede manier om aandacht te vragen voor dit grote probleem.”

 

Verloren Zaken
Paulien van der Bel een kunstenares uit Amsterdam werkt op verschillende plekken, waaronder in Utrecht, om plastic op een andere manier onder de aandacht te brengen. Met haar tentoonstelling Verloren Zaken fotografeert ze objecten die iemand heeft verloren of op een bepaalde manier niet in de omgeving past.  Paulien: “Het is vaak een beetje een trieste aanblik, maar eigenlijk zit er ook iets moois in, een stilleven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.