Acupunctuur en Shonishin voor kinderen

Tijdens uitzending zeven hadden we het over cosmetische acupunctuur gehad. In dit blog meer uitleg over acupunctuur en de kindervariant ervan.

De oorsprong van acupunctuur komt uit de traditionele Chinese geneeskunde, dus net de huisarts hier in Nederland. Het activeert het natuurlijk helend vermogen van de mens. Hierdoor kunnen ziektes voorkomen, genezen of verlicht worden. Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam. Door het zetten van naalden op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energie huishouding te herstellen.

Bron: Herbsandtouch.nl
Bron: Herbsandtouch.nl

Acupunctuur kan helpen bij het in evenwicht brengen van de zogenaamde chi-stromen, acupunctuur brengt de chi-stromen in evenwicht.

Chi-stromen

Chi-stromen zijn onzichtbare kanalen die ook wel meridianen worden genoemd. Er zouden ongeveer 14 onzichtbare chi meridianen door het lichaam stromen. Wanneer een meridiaan een zwak punt laat zien, dan kan daar een ziekte uit voortkomen.

Een variant van acupunctuur voor kinderen, is Shonishin. Dit variant is in Japan ontwikkeld  die helemaal op kinderen is afgestemd. Het belangrijkste is dat het pijnloos is en geen naalden van pas komen. Er wordt gewerkt met speciale Shonishin instrumentjes. Daarmee worden de meridianen en huidzones gestimuleerd met een soort van massage.

Shonishin instrumenten, bron: iczo.be
Shonishin instrumenten, bron: iczo.be

 

2 gedachten over “Acupunctuur en Shonishin voor kinderen

  • 3 april, 2014 om 16:07
    Permalink

    Evita ik weet het eerlijk gezegd niet, maar de mensen die ik heb gesproken waren er wel enthousiast over. Misschien wel…

  • 1 april, 2014 om 14:00
    Permalink

    Ik vind het nog steeds raar dat het steken van naalden in bepaalde delen van het lichaam kan helpen bij het genezen van ziektes of zelfs ziektes kan voorkomen. Geloof jij dat het helpt Nirba?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.