“Al zeven jaar krijg ik zorg van mijn duifje”

JoopVolgende week, in uitzending 15, zijn we op bezoek bij Joop (zie foto). Joop krijgt al ruim zeven jaar thuiszorg van Priscilla. Zelf zou hij niet anders willen: “Ik moet er niet aan denken dat er morgen iemand anders op de stoep zou staan.” 

Veel politici twitteren zich momenteel een slag in de rondte om kiezers tevreden te stellen. Ze beloven en adviseren allerlei zaken.De SP bijvoorbeeld belooft zich sterk te maken voor een goede zorg voor ouderen.

Zij kwamen zelfs met een reclame-spotje om hun statement duidelijk te maken.
http://youtu.be/jy9dc6zvc6A

Maar onlangs bracht De Volkskrant het volgende naar buiten.

 

 

Zij melden dus dat de thuiszorg wordt ‘geveild’ op een website. Zo zou de goedkoopste oplossing voor gemeentes op het gebied van zorg gerealiseerd kunnen worden. Maar is de goedkoopste manier ook kwalitatief de beste manier?

Om uit te zoeken hoe oudere cliënten in Utrecht zelf denken over de thuiszorg, zijn wij op bezoek gegaan bij Joop. Wanneer zijn vaste thuiszorg-buddy arriveert fleurt hij al op. Hij vraagt amicaal hoe met zijn ‘duifje’ gaat: “Hee duifie! Lekker weertje hè? Lekker bakkie koffie? Ga lekker zitten meid.” Priscilla weet niet beter. Ze ziet Joop eigenlijk gewoon als een vriend. “Ik weet van alles van hem. Ik ken zijn familie, heb contact met zijn broer en dochter.” Wanneer Priscilla na het drinken van een bakkie koffie en het omdoen van Joop’s steunkousen weer rechtsomkeer maakt, zie je gelijk aan Joop hoe belangrijk Priscilla voor hem is. “Ik mis haar eigenlijk nu al”, zegt Joop teleurstellend.

Wat wel duidelijk is, is dat Joop waarde hecht aan ‘zijn’ Priscilla. Volgende week zie je het complete filmpje.

 

2 gedachten over ““Al zeven jaar krijg ik zorg van mijn duifje”

  • 1 juli, 2014 om 14:09
    Permalink

    Wat ontzettend lief. Zo moet het in de thuiszorg gaan. Misschien af en toe een invaller bij ziekte of vakantie, maar voornamelijk vaste medewerkers op vaste adressen.

  • 2 april, 2014 om 10:23
    Permalink

    Ik heb Joop in de uitzending gezien en wat een lieve man. Goed dat hij gewoon de zorg krijgt van in principe 1 vast iemand: Priscilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.