Consument grootste voedselverspiller

Biodegradable_wasteDe cijfers liegen er niet om: voedselverspilling is in Nederland een big issue. In de live-uitzending van Campustalk op 28 maart is te zien dat het ministerie van Economische Zaken streeft de voedselverspilling in 2015 met 20% terug te brengen. Het restaurant van Erik van den Eijnde is een goed voorbeeld. Maar niet alleen horecagelegenheden en supermarkten zijn een bron van voedselverspilling. De consument is nog veel erger.

Jaarlijks wordt er per persoon zo’n 50 kilo voedsel weggegooid. Dit staat gelijk aan €150 euro per persoon per jaar. Zonde, zou je zeggen. Zowel op financieel als maatschappelijk gebied. En dat terwijl er aan de andere kant van de wereld dagelijks honger heerst. Maar er zijn een hoop manieren om door een kleine aanpassing een verschil te maken.

Wasteless Wednesday
In de 15e uitzending van CampusTalk spreken we live met voormalig kok Thomas Luttikhold (23). Nadat hij was afgestudeerd aan zijn opleiding Bedrijfseconomie (2013)  startte hij zijn eigen bedrijf waarin hij grote cateringbedrijven adviseert op het gebied van voedselverspilling. Maar deze jonge ondernemer heeft ook een manier gevonden om de consument te bereiken. Op zijn YouTube-kanaal Wasteless Wednesday plaatst hij humoristische filmpjes waarin hij tips geeft om voedselverspilling in het huishouden tegen te gaan.

Want wist je dat het gezondste stukje van de broccoli in de meeste huishoudens gewoon wordt weggegooid? En hoe kun je nou het beste een ananas klaar maken waarbij je zo min  mogelijk van de vrucht verspilt?

In het onderstaande filmpje laat Thomas zien hoe je weggegooide voedselresten toch nog kunt gebruiken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.