De mogelijkheden voor een ALPO student

photo1In de uitzending van vrijdag 21 maart zien we een van de eerste afgestudeerde ALPO studenten die actief is in het werkveld. Kirsten Houweling zat in de eerste lichting van de opleiding en is in 2012 afgestudeerd. Ze staat momenteel voor de klas op een school voor Speciaal Basisonderwijs en haalt hier veel voldoening uit. Het belangrijkste vindt zij dat haar klas goed loopt. Maar wat zit er voor deze studenten, die met zowel een HBO diploma als een universitaire diploma zijn afgestudeerd, nou nog meer in?

In het item in deze uitzending vertelt Hanneke Doctor, directrice van de school waar Kirsten momenteel werkzaam is, dat ALPO studenten, naar haar mening, verder kunnen doorgroeien in het onderwijs dan studenten met enkel een PABO diploma. Maar aan wat voor soort functies moeten we dan denken? Hanneke legt uit:

 

Ook vertelt Hanneke over een mogelijk onderscheid in het salaris van mensen die aan de Academische Lerarenopleiding hebben gestudeerd en mensen die aan de PABO hebben gestudeerd.

 

CNV Onderwijs

Want hoe zit het nu met de baangarantie in het onderwijs? En in hoeverre hebben mensen die van de Academische Lerarenopleiding komen meer kansen om door te groeien binnen het basisonderwijs? Joany Krijt, vice-voorzitter van de vakbond CNV Onderwijs, legt uit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.